Τα τελευταια νεα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Αγ. Παρασκευής ανήκει στη  Β' Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας. Εξυπηρετεί τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  που ανήκουν στο 1ο , 4ο Γραφείο Δ.Ε  και αυτές  που υπάγονται στη Δ/νση, δηλαδή σχολεία που λειτουργούν στους δήμους Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Ψυχικού, Φιλοθέης, Ν. Ψυχικού, Χολαργού, Παπάγου, Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεντέλης  και  Ν. Πεντέλης. Επίσης εξυπηρετεί τις σχολικές μονάδες που ανήκουν στο Γραφείο Ε.Ε. και λειτουργούν στους δήμους Αγ.Παρασκευής - Χαλανδρίου.
Το ΚΕ.ΣΥ.Π. Αγ. Παρασκευής λειτουργεί από το σχολικό έτος 2000-2001 και στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Είναι εξοπλισμένο με Η/Υ, εποπτικά μέσα για τη διεξαγωγή σεμιναρίων και διαθέτει πρόσβαση ΑDSL στο διαδίκτυο. Διαθέτει  Πληροφοριακό και ενημερωτικό υλικό για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και αγοράς εργασίας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο,το ΕΚΕΠ, τον ΟΑΕΔ, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και πολλούς άλλους εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς. Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, νέους μέχρι 26 ετών και γονείς.
 
Μετά από τις 20-1-2013 ο Διευθυντής του σχολείου μας θα προσκαλέσει ειδικούς από το ΚΕΣΥΠ ώστε να ενημερώσουν τα παιδιά για θέματα που αφορούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στις ιδιαιτερότητες επαγγελμάτων και σχολών καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διερευνήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους με βάση ειδικά τεστ και συνεντεύξεις. Πρόκειται για Δημόσιο φορέα και η όλη διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί με ατομικά πλέον ραντεβού.
Με την νέα χρονιά θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά προκειμένου να υπάρξει και ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς στους ίδιους τους γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.