Τα τελευταια νεα


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  2013
Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε για πρώτη φορά το 1ο Λύκειο Χολαργού στην 16η Ετήσια Σύνοδος του Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας που διεξήχθη στις 29, 30, 31 Μαρτίου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και σε αίθουσες του παρακείμενου Μetropolitan Hotel . 
Πρόκειται για ένα συνέδριο- προσομοίωση των συνεδριάσεων τού Ο.Η.Ε., όπου οι μαθητές εκπροσωπώντας ως διπλωμάτες  μια χώρα που δεν είναι η δική τους συζητούν διεθνή θέματα της επικαιρότητας και στα πλαίσια των επιτροπών και οργάνων του ΟΗΕ, δημιουργούν συμμαχίες και προτείνουν λύσεις με μορφή "ψηφισμάτων.



 Οι συνεδριάσεις διαρκούν τρείς μέρες και επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. 
Στη χώρα μας, περισσότερα από 100 δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια, έχουν λάβει μέρος σε αυτή τη εναλλακτική και πρωτοποριακή διαδικασία μάθησης.
Το συνέδριο δίνει μια προνομιακή ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν απόψεις με συνομήλικους τους για παγκόσμια προβλήματα, να εκφραστούν δημόσια και να επιχειρηματολογήσουν στηρίζοντας την πολιτική της χώρας τους, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα.
Μια οκταμελής ομάδα παιδιών πήρε μέρος από το σχολείο μας εκπροσωπώντας επάξια τις χώρες της Νότιας Κορέας και του Καζακστάν.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι:

Λαμπράκης Δημήτρης 
Μπιλίρη Ελενα
Τάγκου Νικολέττα               REPUBLIC OF KOREA
Φραγκιαδάκης Μανώλης
Μυρτώ Χουλιάρα


Παππά Δανάη
Πανούσος Γιάννης               KAZAKHSTAN
Σταθοπούλου Δήμητρα

Την ευθύνη του προγράμματος είχε η καθηγήτρια των Αγγλικών  κ. Κυριακή Μήτσιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.