Τα τελευταια νεα

Διοικητικός Απολογισμός ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2012 - 2014

                                      Χολαργός, 12/11/2014


Α. Διοικητικός Απολογισμός σχολικού έτους 2012-2014

Τη διετία  το ΔΣ του συλλόγου γονέων ασχολήθηκε με τα ακόλουθα :
 ·ΒΑΨΙΜΟ του σχολείου. Με χρώματα που προήλθαν από χορηγίες, μέλη του ΔΣ και εθελοντές μαθητές, τα περισσότερα Σάββατα της σχολικής χρονιάς που πέρασε, έβαψαν μεγάλο μέρος του σχολείου. Βέβαια φέτος ο Δήμος έβαψε το καλοκαίρι γενικώς τους εσωτερικούς χώρους.
·ΑΘΛΗΤΙΚΑ. Διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου στα γήπεδα 5Χ5 του δήμου, όπου συμμετείχαν μαθητές από όλα
τα τμήματα της Α και Β λυκείου, επί δυο συνεχόμενα έτη.
· ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Επικουρική βοήθεια στις δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου.
· ΠΑΡΤΥ για τη διασκέδαση των μαθητών και για ενίσχυση της εκδρομής της γ΄λυκείου.
·ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Διοργάνωση συναυλίας σε αίθουσα του δημαρχείου, όπου έπαιξαν συγκροτήματα μαθητών του σχολείου.
·ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Ξεκίνησε η συγκέντρωση βιβλίων για δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο σχολείο. Τη δράση συνεχίζει πλέον ο κος Δρίβας, διδάσκων του σχολείου μας.
·ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Υποστήριξη για τη διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για το κάπνισμα, όπου μίλησε στους μαθητές γονιός – πνευμονολόγος.
·ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ. Διοργάνωση της τελετής αποφοίτησης των μαθητών της Γ λυκείου, τον Ιούνιο του 2013 και τον Ιούνιο του 2014.
·ΘΕΑΤΡΙΚΟ. Οργάνωση θεατρικής παράστασης μαθητών του σχολείου.
·Διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το Νέο Λύκειο τον Οκτώβριο του 2013,  με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, αλλά και τους καθηγητές του σχολείου μας, ώστε να ενημερωθούν οι γονείς για το νέο σύστημα.
·ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  στην Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού για τα κενά σε καθηγητές.
·ΕΠΙΣΤΟΛΗ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με κοινοποίηση στο Υπουργείο, για τα κενά σε καθηγητές και συνάντηση του Δ.Σ. με τον Δ/ντή δευτεροβάθμιας τον Οκτώβριο του 2013.
·ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΙΤΗΜΑ  προς την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κυρία Παρίση, για την κάλυψη του κόστους αγοράς των βιβλίων αγγλικών.
·ΚΕΘΕΑ. Οργανώθηκε  εκδήλωση για την ενημέρωση των γονέων, όσον αφορά στις εξαρτήσεις, στην πρόληψη αλλά και σε προτάσεις διεξόδου από αυτές. Υποστήριξη σε διοργάνωση εκδήλωσης βιωματικού χαρακτήρα για τους μαθητές.
·ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ. Υποστήριξη της πρωτοβουλίας του 15μελούς των μαθητών για συγκέντρωση αναγκαίων ρούχων, τροφίμων και παράδοσή τους, σε ίδρυμα που θα επέλεξαν οι μαθητές, πριν τα Χριστούγεννα.
·ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Υποστήριξη για τη συγκέντρωση χρημάτων, για τις εκδρομές της Α και Β λυκείου, με δράσεις  και  Λαχειοφόρο Αγορά με 2 ταξίδια στο Καρπενήσι.
·GRAFFITI. Με πρωτοβουλία των μαθητών.
·ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Προτείναμε στη Διεύθυνση το δικό μας κανονισμό ο οποίος σε εναρμόνιση με τον υπάρχοντα να κυκλοφορήσει.
·ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ πριν τη φετινή κατάληψη ώστε να δούμε τα αιτήματα των παιδιών και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε.
·ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στις καταλήψεις ώστε να μην δημιουργηθούν καταστροφές από εξωσχολικούς αλλά και για να έχουν τα παιδιά μας στήριξη από ενήλικες.
   Τέλος πραγματοποιήσαμε ανοιχτή συνέλευση με τους μαθητές του σχολείου, συζητήσαμε τα προβλήματά τους και ενημερώσαμε με ΕΠΙΣΤΟΛΗ στο Λυκειάρχη  για τα αιτήματα των παιδιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.