Τα τελευταια νεα

Γεμάτη η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου



  Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των γονέων και η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας για μαζική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από την επιστολή και την τελευταία συνεδρίαση στο σχολείο μας από κοινού με τους Συλλόγους Γονέων του 1ου Γυμνασίου, του 2ου Λυκείου Χολαργού και του 1ου Λυκείου Παπάγου. Οι γονείς, γέμισαν στην κυριολεξία ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου-σε σημείο που πολλοί δεν περίμεναν. Κάτι που επίσης δεν περίμενε μάλλον κανείς ήταν η παρουσία των παιδιών, τα οποία μόνα τους-αυτοί άλλωστε είναι οι δέκτες όλης της κατάστασης-αποφάσισαν ότι η παρουσία τους εκεί ήταν επιβεβλημένη. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν, το έκαναν με ένα και μόνο σκοπό. Να δηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για τα πολλαπλά βίαια συμβάντα που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους τρεις μήνες. Να δηλώσουν την αγωνία τους για το γεγονός ότι οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Να δηλώσουν ότι ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ.


  Ευτυχώς το μήνυμα της ανησυχίας προφανώς και έλαβε η Δημοτική Αρχή αφού ο Δήμαρχος αποδέχτηκε όλα τα αιτήματα-προτάσεις που περιέχονταν στο κείμενο της εισήγησης που κατατέθηκε (μπορείτε να τη διαβάσετε στο τέλος της ανάρτησης). Δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα ικανοποίησης τους σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, με την οποία θα επανεξετάσει τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό.
Επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε την ευθύνη της σύνθεσης διαπαραταξιακής επιτροπής που θα συντάξει κείμενο διαμαρτυρίας για να αποσταλεί στην Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο.

  Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί και η Διοικήτρια του Α.Τ. Χολαργού κα Αθανασοπούλου και ο Διοικητής Ασφάλειας κ. Κωνσταντάκος. Ο δεύτερος έκανε μία σύντομη ενημέρωση και δέχθηκε ερωτήσεις. Ο κ. Κωνσταντάκος δήλωσε ότι σε σχέση με το δυναμικό της η Αστυνομία κάνει το μέγιστο δυνατό και ότι η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

  Την παράσταση "έκλεψε" μαθητής του σχολείου μας που μίλησε για το θέμα με απλότητα και αμεσότητα. Εξήγησε το φόβο που νιώθουν πλέον τα παιδιά όταν κυκλοφορούν, τονίζοντας ότι τα θύματα είναι οι φίλοι τους, οι συμμαθητές τους, επομένως όλα τα παιδιά άμεσα ή έμμεσα βιώνουν το πρόβλημα. 


Το μόνο που μένει σε μας τους μεγάλους είναι να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα που έθεσε τελειώνοντας : "Έχω δύο μικρότερα αδέρφια που τα συνοδεύω στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Αν βγει μπροστά μου κάποιος με μαχαίρι τι πρέπει να κάνω, να μη φοβηθώ";

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.