Τα τελευταια νεα

Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό


Είναι γνωστές οι δυσκολίες των οικογενειών στη λήψη απόφασης σε ότι αφορά το επαγγελματικό  μέλλον των παιδιών τους. Ο Σύλλογός μας στην προσπάθειά του να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια προς τους γονείς και υλοποιώντας μια σκέψη που υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό, ήρθε σε επαφή για το σκοπό αυτό με το Κέντρο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού

Προσανατολισμού Career Gate Test (CGT) που πλαισιώνεται από έμπειρους Πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές ειδικούς στο αντικείμενο.
Η πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συνδιοργάνωση ενός Σεμιναρίου Συμβουλευτικής Γονέων για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των παιδιών μας. 

Το σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε χώρο και χρόνο που θα καθοριστεί και θα είναι διάρκειας δύο ωρών, αφορά κυρίως γονείς με παιδιά στην Α΄και Β΄ Λυκείου. Διενεργείται με ομιλία την πρώτη ώρα και συζήτηση τη δεύτερη με τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρο Κατσανέβα ( Ph.D. London School of Economics), τ. πρόεδρο της επιστημονικής Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, συγγραφέα πολλών βιβλίων για Ε.Π. και ομιλητή σε διεθνή συνέδρια και σχετικές εκδηλώσεις στη χώρα μας.

Θέματα τα οποία θα συζητηθούν ενδεικτικά είναι :
  • Ο ρόλος των γονέων και η σχέση με τα παιδιά μας
  • Πως διαχειριζόμαστε τις αντιδράσεις των εφήβων
  • Μέθοδοι προσέγγισης των εφήβων και συζήτηση για το μέλλον τους
  • Συμβουλευτική διαβούλευση με τα παιδιά μας για τις κατάλληλες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές
  • Βασικές αρχές επαγγελματικής συμβουλευτικής
  • Εντοπισμός επαγγελμάτων που ταιριάζουν στα παιδιά μας με προοπτικές επιτυχημένης σταδιοδρομίας
  • Επαγγέλματα του μέλλοντος και του παρελθόντος
  • Ποια επαγγέλματα πρέπει να προτιμώνται και ποια να αποφεύγονται κατά περίπτωση
  • Συζήτηση και συγκεκριμένες περιπτώσεις κατάλληλων επαγγελματικών επιλογών των παιδιών μας
Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 10€.
Σε κάθε συμμετέχοντα παρέχονται συναφή κείμενα, ενημερωτικό υλικό και δύο δωρεάν κωδικοί του κορυφαίου τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού C.G.T.

Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται σε ομάδες με πάνω από 50 συμμετέχοντες, για να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό συμμετεχόντων και να προχωρήσουμε στην οργάνωσή του, παρακαλούμε όσους από εσάς επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή να συμπληρώσετε μέχρι την επόμενη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, την ηλεκτρονική φόρμα που μπορείτε να βρείτε "πατώντας" πάνω στην εικόνα με τον αντίστοιχο τίτλο που βλέπετε στο πάνω αριστερά μέρος της σελίδας μας. 
Αφού συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων, θα προχωρήσουμε στον καθορισμό των λεπτομερειών της διεξαγωγής για τις οποίες και θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.