Τα τελευταια νεα

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα;


Ήταν στον αγιασμό της σχολικής χρονιάς 2015-16 όταν ακούσαμε με πολύ χαρά ότι εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κονδύλι ύψους 680.000€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού μας κτιρίου. Από τότε και μετά από πολύ κόπο και αγώνα και από πλευράς του Συλλόγου μας,

αλλά προφανώς και αναγνωρίζοντας την παλαιότητα του 1ου Λυκείου Χολαργού, η Δημοτική Αρχή προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ενοποίηση όλων των υφιστάμενων για το σχολείο μας μελετών σε μία μεγάλη, που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα και φτάνει το έργο πια στα 1.922.500€ με την κατ' αρχήν έγκριση της Περιφέρειας ώστε η χρηματοδότηση να έρθει από εκεί.

Η τεχνική μελέτη προβλέπει αλλαγή κουφωμάτων, υπερσύγχρονα συστήματα σκίασης που θα ελέγχονται μέσω υπολογιστών, βιοκλιματικά πλακίδια και ψυχρά υλικά για τη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών. Προβλέπει ακόμη ασανσέρ, ξύλινες πέργκολες και παγκάκια στο προαύλιο, νέους προβολείς, φύτευση με αυτόματο πότισμα, αντικατάσταση όλου του φθαρμένου τσιμέντου στα γήπεδα με επίστρωση ειδικών υλικών και πολλά άλλα ακόμα.

Το όνειρο για ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικά, πράσινο και με προδιαγραφές που δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κτίριο, περιμένουν οι μαθητές του και οι μικρότεροι που ακολουθούν, να γίνει πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.