Τα τελευταια νεα

Αποτελέσματα Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της 4/11/2020


  Πραγματοποιήθηκε τελικά την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του σχολείου, η εξ αναβολής, λόγω μέτρων COVID, Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Χολαργού, στο προαύλιο του σχολείου μας, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποστάσεων και υγιεινής.

  Δυστυχώς στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε ένας πολύ μικρός αριθμός γονέων, δώδεκα (12) συνολικά, οι οποίοι ωστόσο αποτελούσαν το σύνολο των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών του συλλόγου και κατ’ επέκταση, σύμφωνα με το καταστατικό που απαιτεί την παρουσία τουλάχιστον του ενός τρίτου αυτών, κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση.

  Παρούσα ήταν επίσης η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού, κα Ξανθάκη. Η κα Ξανθάκη προέβη κατ’ αρχάς σε μια ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με το πώς κατέληξε η πρόσκληση της ΓΣ να αποσταλεί από τη διεύθυνση του σχολείου, μετά από συνεχείς επαφές Σχολείου-Συλλόγου-Ένωσης. Εν συνεχεία, απαντήθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τις δυσκολίες σύγκλισης της γενικής συνέλευσης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν μετά τη λήψη των πρώτων περιοριστικών μέτρων από την πολιτεία.

  Αφού εκλέχθηκε το προεδρείο της ΓΣ (Πρόεδρος ο κύριος Σ. Μαυρομμάτης και Γραμματέας ο κύριος Ε. Θωμόπουλος), η συνέλευση προχώρησε σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

  Το λόγο πήρε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ), το οποίο παρουσίασε τα πεπραγμένα του. Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος, κα Σμυρλή, ανέγνωσε το διοικητικό απολογισμό, που περιλάμβανε τις δράσεις του Συλλόγου κατά τα έτη 2018-20, αναφερόμενη ιδιαίτερα στις σχετικές με το θέμα των έργων αναβάθμισης του σχολείου. Ακολούθως, η ταμίας, κα Σουσούνη, αναφέρθηκε στον οικονομικό απολογισμό των ετών αυτών. Αμφότεροι οι απολογισμοί εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης και το ΔΣ απαλλάχτηκε.

  Μετά την απαλλαγή του ΔΣ, το λόγο πήρε η κα Ξανθάκη η οποία εξήρε το έργο του Συλλόγου. Ανέφερε ότι ο Σύλλογος κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρα θέματα, τόσο λόγω πανδημίας, όσο κυρίως λόγω των έργων που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται από την περασμένη άνοιξη για την αναβάθμιση του σχολείου. Τα δύο αυτά θέματα απαίτησαν τη συνεχή ενασχόληση των μελών του ΔΣ, ακόμα και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και την παρουσία του σε όλα τα σχετικά συμβούλια, συναντήσεις κλπ. Αντίστοιχα, το ΔΣ ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων για τη συνεργασία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.

  Η συνέλευση συνεχίστηκε με τη συζήτηση αναφορικά με τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του εκπροσώπου στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας, των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων του Συλλόγου στην Ένωση Γονέων. Εκλέχτηκαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής (κ.κ Ε. Θωμόπουλος, Σ. Μαυρομμάτης και Ε. Δημητρακάκη), τα οποία θα είναι υπεύθυνα για τη διεξαγωγή των εκλογών.

  Λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού κατά την ημερομηνία της ΓΣ αλλά και των πληροφοριών για το επικείμενο LOCKDOWN οι οποίες είχαν γίνει γνωστές, δεν ορίστηκε συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών, προκειμένου να υπάρξει σχετική ελευθερία κινήσεων της εφορευτικής επιτροπής. Επισημάνθηκε ωστόσο ότι, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό του συλλόγου, οι εκλογές δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν την 13η Νοεμβρίου, ενώ για τη συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής δόθηκε εξουσιοδότηση στην εφορευτική επιτροπή να αποφασίσει, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας ανάλογα με τα μέτρα υγιεινής που θα ισχύσουν στο προσεχές διάστημα.

  Καθήκοντα ΔΣ μέχρι τις εκλογές θα εκτελεί η εφορευτική επιτροπή.

  Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση e-mail του συλλόγου μας (syllogos1lh@gmail.com). Η ημερομηνία έναρξης και λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθοριστεί όταν αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Τα στοιχεία των μελών της εφορευτικής επιτροπής είναι:

Ευάγγελος Θωμόπουλος, 6944697322, vthomop@gmail.com
Σπύρος Μαυρομμάτης, 6953095374, mavromatis.sp@gmail.com
Ελένη Δημητρακάκη, 6977637778, el.dimitrakaki@gmail.com

  Οδηγίες για τη διαδικασία των εκλογών (ώρες, δικαίωμα συμμετοχής, τρόπος συμμετοχής κλπ) θα σας κοινοποιηθούν όταν καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής τους.

  Αγαπητοί γονείς, προσπαθώντας, με δεδομένες τις συνθήκες που ζούμε, να διατηρήσουμε ενεργή τη λειτουργία και το έργο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Χολαργού-την ύπαρξη του οποίου έχει απόλυτη ανάγκη το σχολείο μας και τα παιδιά μας, παρακαλείσθε, πέραν της επικοινωνίας μας μέσω ατομικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, να ενημερώνεστε και μέσα από τη σελίδα μας για ότι νεώτερο θα κοινοποιείται σ’ αυτήν αναφορικά με τις εκλογές αλλά και γενικότερα.

  Η Εφορευτική Επιτροπή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.