Τα τελευταια νεα

Ενημέρωση για εκλογές


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού,

Καταρχάς ευχόμαστε να είστε όλοι σας καλά!

Σας ενημερώνουμε ότι από την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4/11/2020, εκλεγήκαμε μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής υπεύθυνα για την τέλεση αρχαιρεσιών για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Συλλόγου μας. Με την ιδιότητά μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Όπως γνωρίζετε, η καθυστέρηση πραγματοποίησης των σχετικών ενεργειών και των αρχαιρεσιών για την εκλογή του Δ.Σ. του Συλλόγου από μέρους μας οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας και συγκεκριμένα στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, η τήρηση των οποίων δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στις σχετικές διαδικασίες. Πλέον όμως, αφού το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά, μπορούμε, ως οφείλουμε, να προχωρήσουμε στις σχετικές διαδικασίες. Ειδικότερα, πρέπει να εκλέξουμε:

     α) το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου,

     β) την τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή,

     γ) έναν εκπρόσωπο για το Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας, και

     δ) εκπροσώπους για την Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού (το Δευτεροβάθμιο όργανο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του δήμου μας).

Η αρχική ενέργεια για τις εκλογές είναι η δημιουργία ψηφοδελτίου, για τη συγκρότηση του οποίου είναι απαραίτητο να υπάρχουν:

        - τουλάχιστον 7 υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο,

        - τουλάχιστον 3 υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή,

        - τουλάχιστον 1 υποψήφιος για το Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας, και

        - όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι για την Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού.

Σημειώνεται ότι, αν δεν σχηματιστεί ψηφοδέλτιο με αυτές τις προϋποθέσεις, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκλογές και ο Σύλλογος μας θα περιέλθει σε έλλειψη διοίκησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά μας.

Στο σημείο αυτό θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε ότι για την ανάδειξη νόμιμων εκπροσώπων σε όλα τα όργανα πρέπει κατά την ψηφοφορία να εκπροσωπείται το 1/3 των μαθητών. Σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, οι εκλογές επαναλαμβάνονται μέχρι δύο φορές, με τις ίδιες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται και μετά την τρίτη επανάληψη των εκλογών η εκπροσώπηση του ενός τρίτου των μαθητών του σχολείου, το Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρείται ότι εκλέγεται νομίμως, αλλά ο Σύλλογος δεν συμμετέχει στη Σχολική Επιτροπή και στο Σχολικό Συμβούλιο ούτε εκπροσωπείται στην Ένωση Γονέων.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ορίζουμε ως τόπο διεξαγωγής των εκλογών το 1ο Λύκειο Χολαργού και ημέρα την:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και από ώρες 18:00 μέχρι 21:00

και καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους από σήμερα μέχρι και ΤΡΕΙΣ (3) ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ τις εκλογές, δηλαδή ΜΕΧΡΙ την 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και ώρα 18:00, χρησιμοποιώντας την αίτηση που μπορείτε να βρείτε εδώ, την οποία θα πρέπει να υπογράψουν μετά από δια ζώσης ταυτοποίηση την ημέρα των εκλογών, για όσα όργανα τους ενδιαφέρουν και επιθυμούν τα οποία προς διευκόλυνσή σας, επαναλαμβάνουμε:

        - Το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο

       - Η τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή (δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο)

        - Εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας

        - Εκπρόσωποι στην Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου μας: syllogos1lh@gmail.com.

Υπενθυμίζουμε ότι προϋπόθεση έγκυρης συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία (για το εκλέγειν και για το εκλέγεσθαι), είναι η καταβολή της ετήσιας συνδρομής του Συλλόγου μας που έχει ορισθεί στα 10 ευρώ ανά οικογένεια. Όσοι γονείς δεν έχουν ήδη καταβάλει τη συνδρομή τους μπορούν να το κάνουν την ημέρα των εκλογών.


Με εκτίμηση,

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής,

Βαγγέλης Θωμόπουλος, 6944697322, vthomop@gmail.com

Σπύρος Μαυρομμάτης, 6953095374, mavromatis.sp@gmail.com

Ελένη Δημητρακάκη, 6977637778, el.dimitrakaki@gmail.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.