Τα τελευταια νεα

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ: άλλο ένα μπράβο στο Υπουργείο Παιδείας!

 Και ξαφνικά, ένα ωραίο πρωί, η πολυδιαφημισμένη Τράπεζα θεμάτων κατέρρευσε. Δέχτηκε αναρίθμητες κακόβουλες επιθέσεις και δεν άντεξε. Τα παιδιά μας, όμως, έπρεπε να αντέξουν. Να περιμένουν όσο χρειαστεί, χωρίς να ξέρουν αν και πότε θα εξεταστούν.

 Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων αιτήθηκαν στους αρμόδιους το προφανές: να επιλέξουν οι καθηγητές όλα τα θέματα, ώστε να απαλλάξουν τους μαθητές τους από την αγωνία και την αναμονή. Αυτοί άλλωστε ξέρουν καλύτερα τις δυνατότητές τους, αυτοί γνωρίζουν τι διδάχτηκε και πώς αυτό αφομοιώθηκε.

Οι αρμόδιοι, όμως, δεν είχαν εναλλακτική. Παρέμειναν σταθεροί στην εμμονή τους για την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων με κάθε κόστος. Δε βαριέσαι. Όποτε λυθεί το πρόβλημα. Αν δεν γράψουν σήμερα, θα γράψουν αργότερα. Και τι έγινε; Και φυσικά, δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη για το συμβάν. Η Υπουργός δεν ήταν πλέον Υπουργός και το σύστημα μια χαρά λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια.  Όλα καλά!

Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι δεν είναι όλα καλά!

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να παραδέχεται τις αστοχίες της και η Τράπεζα θεμάτων πρέπει να καταργηθεί. Δεν είναι παρά μια εξοντωτική εξεταστική διαδικασία που ουδόλως συμβάλλει στην απόκτηση γνώσεων. Ενισχύει την παραπαιδεία, αυξάνει την εντατικοποίηση, εξαντλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.