Τα τελευταια νεα

Δεν θα υλοποιηθεί το έργο στατικής και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, αν δεν συμφωνήσουμε στη λειτουργία 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου σε πρωινή/απογευματινή βάρδια.

 Το Σάββατο, 30/03/24, μετά από πρόσκληση του συλλόγου μας, στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ Χολαργού πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα το ισχυρό ενδεχόμενο συστέγασης 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Χολαργού και λειτουργίας τους σε πρωινή/απογευματινή βάρδια, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου στατικής και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του Λυκείου.

Παραβρέθηκαν οι Διευθυντές των δύο σχολείων, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού, εκπρόσωποι του ΔΣ του συλλόγου γονέων του 1ου Γυμνασίου, ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου γονέων του 1ου Δημοτικού Χολαργού, εκπρόσωπος της Α-Γ ΕΛΜΕ και αρκετοί γονείς. Παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Λινάκης.

Ο Δήμος με επίσημη ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την πρόσκλησή μας για τη συζήτηση αυτή, με αποδέκτες όλα τα εμπλεκόμενα μέλη των δύο σχολικών κοινοτήτων, μας κατηγόρησε ευθέως ότι «δημιουργούμε προφανή αναστάτωση στις οικογένειες, στους μαθητές και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας» ενώ δεν έχει αποφασιστεί η λειτουργία των δύο σχολείων σε πρωινή/απογευματινή βάρδια. Σημειώνει μάλιστα στην ανακοίνωσή του ότι «ζήτησε τη συνεργασία της μαθητικής κοινότητας, του Συλλόγου Διδασκόντων και φυσικά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη εφικτή λύση και (ξεκαθάρισε ότι) μόνο εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των μερών θα ξεκινήσει το έργο». «Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (συνεχίζει στην ανακοίνωσή του) επιχειρεί να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις …και παράλληλα τεχνηέντως αποφεύγει να αναφέρει όλες τις πιθανές λύσεις που τέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή προς συζήτηση ώστε να ληφθεί μέσα από γόνιμο διάλογο η καλύτερη δυνατή απόφαση».

Κατ’ αρχάς, να σημειώσουμε ότι εμείς μιλήσαμε για ισχυρό ενδεχόμενο λειτουργίας των δύο σχολείων σε πρωινή/απογευματινή βάρδια. Είπαμε ότι είναι η μοναδική λύση που τέθηκε από τη Δημοτική Αρχή ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του έργου, όταν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, λύση που προτάθηκε στο ΔΣ του συλλόγου μας κατά τη συνάντηση της 16ης Νοεμβρίου 2023 με τον Δήμαρχο, τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και τον τότε Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Και μάλιστα τέθηκε εκβιαστικά ως πρόταση με την οποία πρέπει να συμφωνήσουμε, αν θέλουμε να γίνει το έργο.

Ο Δήμαρχος μας κατηγόρησε δημοσίως ότι «τεχνηέντως» αποκρύψαμε τις άλλες λύσεις που μας έθεσε αλλά απέφυγε να τις κατονομάσει. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, όμως, ήρθε ο Αντιδήμαρχος, κ. Λινάκης, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μπροστά σε όλους τους παρευρισκόμενους στη συζήτηση και να παραδεχτεί αυτό που ήδη γνωρίζαμε και αποκαλύψαμε, ότι η μόνη λύση που προτάθηκε είναι η πρωινή/απογευματινή βάρδια. Κατόπιν τούτου, ελπίζουμε ο κ. Αποστολόπουλος να επιδείξει το ήθος και θάρρος που απαιτείται για να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για τη σκόπιμη απόκρυψη της αλήθειας.

Τα έργα, είπε και εγγυήθηκε ο κ. Λινάκης, θα διαρκέσουν μόνο 15 μήνες (μία σχολική χρονιά μαζί με τα δύο καλοκαίρια, πριν και μετά). Λαμβάνοντας υπόψη βέβαια, την αποτυχία ολοκλήρωσης του έργου που ξεκίνησε το 2020 και την ποιότητα του κτιρίου που παραδόθηκε εν τέλει, κρατάμε μικρό καλάθι για αυτή τη δέσμευση.Και τότε, κάποιοι είχαν δεσμευτεί.

Όπως αποδείχτηκε λοιπόν, δεν δημιουργούμε αναστάτωση εκ του μη όντος. Προσπαθούμε, αντιθέτως, να ενημερώσουμε και να ανοίξουμε εγκαίρως τον δημόσιο διάλογο για το θέμα, ώστε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων (όπως συνέβη το 2020 που εξαναγκαστήκαμε στην αποτυχημένη παιδαγωγικά και πρακτικά συστέγαση των δυο τάξεων του λυκείου στο γυμνάσιο και την παρουσία της γ΄τάξης στο εργοτάξιο, χωρίς μάλιστα να ολοκληρωθεί το έργο).

0ι γονείς και οι εκπαιδευτικοί απαιτούμε κτίρια σύγχρονα και ασφαλή για τα παιδιά μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Τα κτίρια αυτά οφείλει να μας τα εξασφαλίσει ο Δήμος. Δεν είναι δική μας δουλειά να βρούμε σχολική στέγη ούτε να του πούμε πώς θα κάνει τη δουλειά του. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.Ας αναλάβει λοιπόν ο κ. Αποστολόπουλος τις ευθύνες που του έχει αναθέσει η ελληνική πολιτεία και ας προχωρήσει σε αυτό που πρέπει, τώρα που έχει χρόνο να αναζητήσει άλλες λύσεις.

Η λειτουργία των σχολείων πρωί/απόγευμα καταδικάστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους στη συζήτησή μας ως αναχρονιστική και αντιπαιδαγωγική. Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τον συντονισμό και με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου και όλους τους Δημότες.

 

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Χολαργού


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.