Τα τελευταια νεα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς,
Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Σύλλογός μας, για να συνδράμει στη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας, είναι και η ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Λυκείου. 
Γνωρίζουμε όλοι τον ρόλο που μπορεί να επιτελέσει μια βιβλιοθήκη, η οποία ουσιαστικά λειτουργεί μέσα στο σχολείο σαν μια πνευματική εστία. Καλλιεργεί τη γνώση, τη φιλαναγνωσία, μπορεί να αξιοποιηθεί για έρευνα από τα ίδια τα παιδιά αλλά και για τη διδασκαλία των μαθημάτων.


Σήμερα στο 1ο Λύκειο δεν λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, ενώ οι υπάρχοντες τίτλοι είναι λίγοι. Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο αφού μια βιβλιοθήκη χρειάζεται βιβλιοθηκονόμο,  μερικές χιλιάδες τίτλους βιβλίων, καθώς επίσης έπιπλα,  πάγκους ανάγνωσης, καθίσματα και πρόσβαση στο Ίντερνετ.
Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά. Να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό τίτλων, ώστε τα παιδιά που ενδιαφέρονται να μπορούν να τα δανειστούν και να διαβάσουν, ειδικότερα σήμερα που η οικονομική δυσπραγία και η κακή χρήση του διαδικτύου τα απομακρύνει από την ανάγνωση.
Η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει στο χώρο των παλιών γραφείων του 3ου Λυκείου. Ο εφοδιασμός με βιβλία προτείνουμε να γίνει μέσω αιτήσεων προς εκδοτικούς οίκους,  βιβλιοπωλεία και φορείς που έχουν σχέση με το βιβλίο. Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις παρακαλούμε να μας τις μεταφέρετε για να τις αξιοποιήσουμε.
Παράλληλα καλούμε όλους τους γονείς να προσφέρουν στο σχολείο βιβλία από τις οικιακές τους βιβλιοθήκες, που είτε είναι διπλά  είτε  τα έχουν διαβάσει και θέλουν να τα μοιραστούν - αρκεί να κρίνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση και κατάλληλα για τα παιδιά. Ούτως ή άλλως οι τίτλοι θα ελεγχθούν εκ των υστέρων από τη Διεύθυνση του σχολείου με βάση τον κατάλογο και τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.
Στη συνέχεια και με βάση την πρόοδο της συλλογής τίτλων, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε με την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων του Συλλόγου να προχωρήσουμε και στα θέματα του εξοπλισμού του χώρου της Βιβλιοθήκης.
Για να επιτύχει η πρώτη φάση του  εγχειρήματος – η συγκέντρωση δηλαδή τίτλων- χρειάζεται η αποδοχή και η  συμπαράσταση όλων. Όποιος θέλει να προσφέρει βιβλία, μπορεί να τα φέρνει την  Παρασκευή στις 7μ.μ., στην θεσπισμένη εβδομαδιαία συνάντηση του Δ.Σ. με τους γονείς στο σχολείο.
Βέβαιοι για  την ανταπόκρισή σας, 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.