Τα τελευταια νεα

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού
Καραϊσκάκη & Μελά 16,
Χολαργός,
15562
Τηλ/Φαξ: 2106513940-2106543658

Θέμα: Δελτίο τύπου Περιβαλλοντικής Ομάδας


Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

            Το σχολείο μας έχει παράδοση στην περιβαλλοντική ομάδα. Η φετινή μας ομάδα αποτελείται από 35 (εγγεγραμμένα) μέλη όλων των τάξεων του Λυκείου. Ειδικότερα, για πρώτη φορά μέσα στα χρόνια, το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό Αειφόρου Σχολείου, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.aeiforosxolio.gr). Στο διαγωνισμό συμμετέχουν σχολεία όλων των βαθμίδων και διαγωνίζονται μεταξύ τους για την ανάδειξη του πιο αειφόρου σχολείου.

Β. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

           Η αξιολόγηση γίνεται μεταξύ σχολείων της ίδιας βαθμίδας, δηλαδή μεταξύ δημοτικών, μεταξύ γυμνασίων κ.ο.κ. Για την αξιολόγηση έχουν θεσπιστεί κάποιοι  δείκτες αειφορίας οι οποίοι κατατάσσονται σε α) Παιδαγωγικούς δείκτες β) Κοινωνικούς και Οργανωτικούς Δείκτες γ) Περιβαλλοντικούς δείκτες. Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες περιλαμβάνουν:

Β.2. Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ
            Λόγω του υψηλού επιπέδου και της συνειδητοποίησης μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας, πληρούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό κυριώς τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους κοινωνικούς και οργανωτικούς δείκτες.
            Όσον αφορά στους περιβαλλοντικούς δείκτες, οι περισσότεροι μαθητές της ομάδας χάρη στην περιβαλλοντική και οικολογική τους ευαισθητοποίηση ασχολούνται συστηματικά τους τελευταίους μήνες με την ικανοποίηση αυτών. Δυστυχώς, εν μέσω των πολύ χαλεπών από οικονομικής –και όχι μόνο- απόψεως και ελλείψει επιχορηγήσεων και άλλων πηγών χρηματοδότησης έχουμε καταφύγει στην αναζήτηση χορηγών-αρωγών για το έργο μας.  Παρ' όλ' αυτά, με την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών μας, και την εργασία μελών της ομάδας, η πραγματοποίηση των στόχων γίνεται με ταχείς και συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς. Μέχρι τώρα, έχουμε εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσοστό χορηγιών και υπάρχουν κι άλλες σε εξέλιξη. Ενδεικτικό σχήμα των χορηγιών παρουσιάζεται στον πίνακα που ακολουθεί.

Δοθείσες χορηγίες
Super Market Lidl
Ποσότητα κηπευτικών σπόρων
Super Market
Δωροεπιταγή 80€
Λόγω του χαμηλού προφίλ της εταιρίας, επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμο.
Vivid & Health
Οικολογικά απορρυπαντικά
Wilo Hellas
Σύστημα αξιοποίησης βρόχινου νερού
Βελτιωτική Γ. Παππάς
Κάδος κομποστοποίησης
Γεωργικές επιχειρήσεις Χωρομίδη
Μεγάλη ποσότητα καλλωπιστικών φυτών και θαμνοειδών (30 φυτά)
Εταιρία Σπόρων Agrogen
Ποσότητα κηπευτικών σπόρων λαχανικών
Φυτώριο 4 εποχές
Μεγάλη ποσότητα θαμνοειδών φυτών και δενδρών (70 φυτά και πολλά δέντρα)
Gardena
Χορηγία 3 ποτιστικών συστημάτων με τα ανάλογα εξαρτήματα (σωλήνες, σταλάκτες κλπ.)
ΑΦΗΣ
Κάδος ανακύκλωσης μπαταριών
Rolco – ΒΙΑΝΙΛ
Χορηγία ποσότητας οικολογικών απορρυπαντικών


Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα παραπάνω δεδομένα, ένα μεγάλο μέρος των περιβαλλοντικών στόχων μας έχουν ικανοποιεί, και βρισκόμαστε στη διαδικασία εξασφάλισης χορηγιών για να ολοκληρωθούν και άλλοι.

Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
           
            Όσον αφορά στον τρόπο εργασίας, με τη συνεργασία της υπεύθυνης καθηγήτριας Ε. Φραντζεσκάκη και των μαθητών έχουν συγκροτηθεί ομάδες, που έχουν αναλάβει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις η κάθε μία. Ο ελεγχόμενος ομαδικός τρόπος λειτουργίας αποφέρει μέγιστα αποτελέσματα στην ομάδα, αφού συνδυάζει την ατομική εργασία με τη δύναμη της ομάδας.

Τις θερμές ευχαριστίες μας θα θέλαμε να εκφράσουμε στην αμέριστη βοήθειά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο ιστολόγιο του Συλλόγου θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη των δράσεων της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.