Τα τελευταια νεα

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας


  • Τη δεκαετία 1996-2007, 22.104 παιδιά μέχρι 14 ετών έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της-με ασφαλείς οδικές υποδομές-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται εξακόσια παιδιά από την Ελλάδα, πράγμα που τοποθετεί τη χώρα μας στη χειρότερη θέση ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες.
  • Τουλάχιστον ίσος αριθμός βαριά τραυματισμένων παιδιών θα ζήσουν την ζωή τους με σοβαρή αναπηρία.
  • Τα  τροχαία δυστυχήματα είναι η 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15-29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 και 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30 έως 44.
  • Τα έτη 2010-2012, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση σε θανάτους παιδιών που επέβαιναν σε αυτοκίνητα αναλογικά με τον πληθυσμό της, με ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου!
  Ταρακουνηθήκαμε λίγο;

  Ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει από το 2012 μια φορά το χρόνο, μια εβδομάδα ως Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (Global Road Safety Week). Για φέτος είναι η εβδομάδα που περνάμε, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου και το θέμα της είναι Παιδί και Οδική Ασφάλεια. Στόχος είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες παιδικές ζωές και να ενισχυθεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών.
  Με την αφορμή αυτή, ο Σύλλογός μας προχώρησε στην οργάνωση μιας δράσης στην οποία συμμετέχουν ακόμα 4 σχολεία του δήμου μας όλων των βαθμίδων. Με επιστολή που απέστειλαν στο Δήμαρχο, του προτείνουν να συμμετάσχει σε μια συμβολική πορεία κατά μήκος μιας διαδρομής που ενώνει 3 σχολεία του Χολαργού και η οποία θα καταλήγει στο 1ο Γυμνάσιο, που θα τιμηθούν οι σχολικοί τροχονόμοι. Πρόκειται για μια ενέργεια με μοναδικό σκοπό την αφύπνιση όλων μας.
  Διαβάστε εδώ όλη την επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.