Τα τελευταια νεα

Θέσαμε ψηλά τον πήχυ....



  Θα τολμήσουμε να πούμε ότι τo σχολείο μας με την παρουσία του στο φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ του δήμου μας, έθεσε πολύ ψηλά τον πήχυ. 
Κι αυτό γιατί πολύ απλά συνδύασε την τέχνη με ένα μεγάλο, δύσκολο, σκληρό θέμα της σημερινής εποχής. Το ανθρώπινο δουλεμπόριο. Συνδυάστηκαν για τους μαθητές η ψυχαγωγία και η ευαισθητοποίηση.
  Από το μάθημα του project μέχρι τα χορευτικά, θεατρικά, μουσικά δρώμενα, και
  
έως την ποίηση, τη ζωγραφική, το τραγούδι, ομάδες μαθητών δούλεψαν διαδραστικά και διαθεματικά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο παρότι άσχημο και σκληρό, έβγαλε ένα αποτέλεσμα τόσο ευαίσθητο και δυνατό που καθήλωσε επί σχεδόν δύο ώρες το απαιτητικό κοινό των εφήβων.
Στην αρχή της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπ. Εξωτερικών και ο κ. Χάρης Ψυχογιός, Δ/ντής επιχειρησιακής ανάπτυξης των εκδόσεων Ψυχογιός.
Ακολούθησε η εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση της υπεύθυνης του NO PROJECT η οποία διήρκεσε σχεδόν μία ώρα και έγινε εξ ολοκλήρου στα αγγλικά με την παράλληλη προβολή βίντεο και φωτογραφικού υλικού από τη δράση της οργάνωσης, αλλά κυρίως από μαρτυρίες ανθρώπων, μικρών παιδιών που βρέθηκαν "δεμένοι" στις αλυσίδες του δουλεμπορίου. 


  Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στην καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου κ. Κυριακή Μήτσιου (Μ.Α in English Literature & Theatre University of Bristol, U.K) που είχε την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης. Επίσης στο Διευθυντή του σχολείου που συναίνεσε να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο θέμα διότι όπως τόνισε και η υπεύθυνη της NO PROJECT, δύσκολα σχολεία δέχονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της οργάνωσης παρότι τα αποτελέσματα που βγαίνουν μέσα από τους μαθητές είναι αξιοθαύμαστα. Όπως αυτό του πολύ δικού μας 1ου Λυκείου Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.