Τα τελευταια νεα

Πίστα για επικίνδυνους ελιγμούς έγινε σήμερα το προαύλιο του σχολείου!!!!

Μην πάει ο νους σας στο κακό όμως. Αυτή τη φορά δεν αφορά ενέργειες κάποιων ασυνείδητων αλλά ακριβώς το αντίθετο. Στα πλαίσια του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) στα σχολεία των Δήμων μελών του, έμπειροι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" βρέθηκαν σήμερα στο προαύλιο του σχολείου μας. Καθώς στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των δυστυχημάτων μέσω θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης, από τις 7 το πρωί οργάνωσαν 3 εκπαιδευτικά αντικείμενα σχετικά με την οδική ασφάλεια. 
Έτσι οι μαθητές των Β' και Γ' τάξεων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από ειδικούς αλλά κυρίως να βιώσουν συνθήκες ατυχήματος στο αυτοκίνητο προσομοίωσης ανατροπής 

 



και στο κάθισμα πρόσκρουσης.



Επίσης φορώντας τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης (τα οποία προσομοιάζουν επίπεδο παρουσίας αλκοόλ στο αίμα διπλάσιο του ορίου που προβλέπει ο ΚΟΚ-αν το ψάξετε θα δείτε ότι δεν είναι πολλά ποτά) είδαν από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να περπατήσεις στην ευθεία, πόσο μάλλον να οδηγήσεις για να γυρίσεις σπίτι σου ασφαλής εσύ και η παρέα σου.


Τις αντιδράσεις τους πιστεύουμε τις φαντάζεστε. Αυτό που ελπίζουμε είναι να μην τις ξεχάσουν γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.