Τα τελευταια νεα

Ανώτατο όριο ταχύτητας 30χλμ


Πρωτοβουλία να θεσπιστεί όριο ταχύτητας 30 χλμ την ώρα εντός των ορίων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ανέλαβε ο συνδημότης μας Παπαγιώτης εκπαιδευτικός και πολιτικός επιστήμονας Κώστας Λουκέρης.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο και ελάτε αν θέλετε την Κυριακή το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο την ώρα της παρασκευής φαγητού για το κοινωνικό παντοπωλείο να το υπογράψετε. Στόχος είναι να κατατεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, όταν συγκεντρώσει 1.000 υπογραφές δημοτών ή κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.


"Να γίνει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού δήμος ήπιας κυκλοφορίας
Να τεθούν τα 30 χιλιόμετρα την ώρα ως ανώτατο όριο ταχύτητας σε όλους τους δρόμους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Την 1η Σεπτεμβρίου 1992, η πόλη Γκρατς της Αυστρίας είναι η πρώτη που θεσπίζει ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χιλιόμετρα την ώρα εντός των ορίων δικαιοδοσίας της. Από τότε εκατοντάδες δήμοι σε όλον τον κόσμο θέτουν χαμηλά όρια ταχύτητας, μετατρέποντας τις πόλεις τους σε πόλεις ήπιας κυκλοφορίας.
Η θέσπιση των 30 χλμ την ώρα ως ανώτατου ορίου ταχύτητας θα κάνει τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού την πρώτη πόλη στην Ελλάδα, η οποία θα τολμήσει να θέσει σε άμεση προτεραιότητα την ποιότητα ζωής των δημοτών και κατοίκων της και-γιατί όχι-ταυτόχρονα θα στοχεύσει μακροπρόθεσμα, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, στην αύξηση της αξίας των ακινήτων.
Η μείωση των ρύπων των αυτοκινήτων, η οδική ασφάλεια για παιδιά, αναπήρους, ηλικιωμένους, μητέρες με καροτσάκια, ποδηλάτες, διαβάτες και περιπατητές καθώς και δεσποζόμενα και μη κατοικίδια, η μείωση της ηχορύπανσης, η εξοικονόμηση των οδηγών σε καύσιμα μέσω της μείωσης της ταχύτητας καθώς και η "αύξηση" του δημόσιου χώρου θα είναι κάποια από τα άμεσα αποτελέσματα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Είναι απλό: στοχεύουμε στη βελτίωση των όρων ζωής μας άμεσα και χωρίς κόστος!
Επειδή λοιπόν διαλέγουμε να είμαστε οπαδοί του «σπεύδε βραδέως», υπογράφουμε το παρόν ως ψήφισμα που θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού μόλις συγκεντρώσει 1.000 υπογραφές, αποκλειστικά δημοτών και κατοίκων της πόλης μας. Η κίνηση αυτή δεν έχει καμιά παραταξιακή ή κομματική αξία. Η ποιότητα ζωής είναι η μόνη αξία που αυτό το ψήφισμα φιλοδοξεί να υπηρετήσει.
Όποια/-ος συμφωνεί, υπογράφει, συγκεντρώνει υπογραφές από τους/τις οικείους του και μου στέλνει το υπογεγραμμένο έγγραφο.

Προσοχή! Αφορά ΜΟΝΟΝ δημότες και κατοίκους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.