Τα τελευταια νεα

Λειτουργικές και υλικοτεχνικές ανάγκες του σχολείου


Επιστολή με τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις ελλείψεις σε εποπτικά και εκπαιδευτικά μέσα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας συνέταξε και απέστειλε στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού ο σύλλογός μας. Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην ανάγκη άμεσης προμήθειας υλικών και μέσων για να καλυφθούν οι λειτουργικές και εκπαιδευτικές ανάγκες. Επίσης ζητείται ενημέρωση για τα θέματα υποδομών του κτιρίου του σχολικού συγκροτήματος καθώς άπτονται της ασφάλειας των μαθητών. Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις πιέσεις, διεκδικήσεις και επαφές του ΔΣ του Συλλόγου μας με τις αρμόδιες αρχές, διατέθηκε πίστωση σχεδόν 1,5 εκατ.€ από κονδύλια της Περιφέρειας και του Δήμου για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, τη στατική επάρκεια, τη διαμόρφωση του προαυλίου και την ανακατασκευή της στέγης. 

Διαβάστε παρακάτω όλη την επιστολή

Χολαργός, 2 Δεκεμβρίου 2016
Προς
κ. Ηλία Αποστολόπουλο, Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού
κα Μαρία Αθανασάκου, Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Παπάγου-Χολαργού
κα Τζίνα Αρβανίτη, Εντεταλμένη Σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Παπάγου-Χολαργού
κ. Παναγιώτη Δεμέστιχα, Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Β´βάθμιας Εκπαίδευσης

Κοιν
κα Ιφιγένεια Σχιστού, Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Χολαργού

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου μας. Ελλείψεις σε προμήθειες εξοπλιστικών μέσων για την κάλυψη λειτουργικών και εκπαιδευτικών αναγκών.

Αξιότιμοι κύριοι,

Ήδη από τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές έχουμε προβεί σε αρκετές επαφές μαζί σας, όπου σας έχουμε θίξει τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου μας και σας έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα άμεσης τακτοποίησής τους. 
Έχουμε επίσης αναφερθεί σε αναγκαίες προμήθειες που θα εξασφαλίσουν την ορθότερη λειτουργία του σχολείου αλλά πολύ περισσότερο θα διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία που ειδικά για τους μαθητές του Λυκείου είναι εξαιρετικής σημασίας.
Με έγγραφο το οποίο επικαιροποιεί η Διεύθυνση του σχολείου μας κάθε χρονιά σας ενημερώνει για τα βασικά προβλήματα και ελλείψεις τα οποία οφείλετε ως υπεύθυνοι από το Νόμο να αποκατασταστήσετε και να προμηθευτείτε.
Με το παρόν έγγραφο μας, εμείς ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού στο πλαίσιο της γονικής μέριμνας που ασκούμε για τα παιδιά μας μαθητές του σχολείου, ζητάμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τις προθέσεις σας και τα χρονοδιαγράμματα που έχετε ορίσει για τις εργασίες και τις προμήθειες που έχει ανάγκη το σχολείο μας.
Ξεκινώντας από τα τρία μεγάλα προβλήματα που ελλοχεύουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όσων βρίσκονται στο χώρο του σχολείου, θέλουμε να μας ενημερώσετε:
Τι προτίθεστε να κάνετε με το χρόνιο πρόβλημα της στέγης της παλαιάς πτέρυγας του κτιρίου; Εντοπίσαμε μία εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2017 του Δήμου 100.000€ με συνολικό έργο 300.000€. Υπάρχει ήδη κάποια μελέτη; Τι προβλέπει; Πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;
Τι προτίθεστε να κάνετε με το χρόνιο πρόβλημα του δαπέδου του αύλειου χώρου; Συχνά είναι τα περιστατικά με ατυχήματα μικρά και μεγάλα. Κατά τον περσινό αγιασμό (11/9/2015) ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου μας με την επιχορήγηση των 681.000€ από την Περιφέρεια. Πέρασε ήδη το πρώτο καλοκαίρι και το έργο δεν ξεκίνησε. Που βρίσκεται η διαδικασία έναρξης των εργασιών; Τι προβλέπει η μελέτη; Προβλέπει την αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου και του προαυλίου; Πότε θα ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο και πότε προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί; 
Τι προτίθεστε να κάνετε με το χρόνιο πρόβλημα της διάβρωσης του εσωτερικού τοίχου του υπογείου; Πέραν του θέματος της υγιεινής που επηρεάζει τα παιδιά μας το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να αποφέρει μείζον πρόβλημα και σε ολόκληρο το κτίριο. Η συντήρηση- επισκευή του έχει συμπεριληφθεί σε κάποιο έργο; Αν ναι, πότε θα ξεκινήσει και πότε προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί; 
Σε θέματα ασφάλειας εντάσσονται και μικρότερης δαπάνης προμήθειες και εργασίες όπως τα προστατευτικά στις μπασκέτες και τους στύλους του βόλεϊ, η απομάκρυνση σκουριασμένων συρματοπλεγμάτων και σιδερένιων στοιχείων, η ημιτελής διαμόρφωση της κεντρικής εισόδου κ.ά. Επειδή και αυτά τα θέματα ελλοχεύουν κινδύνους για τα παιδιά μας, αναμένουμε σχετικές απαντήσεις των προθέσεων σας. 
Θεωρούμε αυτονόητες όλες τις εργασίες συντήρησης του κτιρίου για τις οποίες αναλυτικά θέλουμε να μας ενημερώσετε (π.χ. ελαιοχρωματισμοί, υδραυλικές και ηλεκτρικές εργασίες κ.λπ.).
Όσον αφορά στις προμήθειες όπως αυτές αναφέρονται και στο έγγραφο της Διεύθυνσης του σχολείου μας θεωρούμε απαράδεκτο εν έτη 2016-2017, σχολική χρονιά που διανύουμε, το σχολείο μας να ζητά και να ξαναζητά Η/Υ και αυτό να αποτελεί ένα εκ των αιτημάτων της κατάληψης (σχετική επιστολή σας στείλαμε με e-mail 25/10/16). Το ίδιο ισχύει για τους διαδραστικούς πίνακες, είμαστε το μόνο σχολείο που απέκτησε μόλις πέρσι τον πρώτο κι αυτό μετά από σχετικό αίτημά μας, προτζέκτορες, οπτικοακουστικά και εξοπλιστικά μέσα που θεωρούνται απολύτως απαραίτητα πλέον στην κάλυψη εκπαιδευτικών και λειτουργικών αναγκών και που η Σχολική Επιτροπή Β´βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου είναι υποχρεωμένη να παρέχει. (ΥΑ ΣΤ/2462 ΦΕΚ Β 1190 2000).
Επειδή ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του είναι απόλυτα υπεύθυνες σύμφωνα με το Νόμο για τις επισκευές και συντηρήσεις των σχολείων, σας καλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα τα δέοντα αφενός, και αφετέρου αναμένουμε άμεσα τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα μας ώστε υπεύθυνα να ενημερώσουμε και τα μέλη του Συλλόγου μας, τους γονείς των μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού.

Μετά τιμής
Για το Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Χολαργού

                           Πρόεδρος                                     Γραμματέας
                 Νατάσσα Χαμηλοθώρη                         Χαρίκλεια Σανιδά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.