Τα τελευταια νεα

The 22nd Athens Model United Nations Annual Session


Πολλές άγνωστες αγγλικές λέξεις; και τι σχέση έχουν με το δικό μας ελληνικό λύκειο; Εύλογες οι απορίες. Εύκολη όμως η απάντηση.
Το σχολείο μας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους συμμετέχει με ομάδες παιδιών σε διάφορα προγράμματα. Ένα από αυτά είναι και το Athens Model United Nations ή εν συντομία όπως το λένε τα παιδιά μεταξύ τους, MUN.
Τι είναι όμως το MUN; Είναι είναι ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση  των  εργασιών  του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που φέτος πραγματοποίησε την 22η σύνοδό του. Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή που μας πέρασε, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, έγινε προσομοίωση από τους συμμετέχοντες μαθητές, των εργασιών των επιτροπών της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 
Οι 8 εκπρόσωποι του δικού μας σχολείου, που δεν συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας αγγλικών κ. Δρίτσα, συμμετείχαν σε όλες τις επιτροπές του οργανισμού ως "πρεσβευτές" της Γαλλίας και του Εκουαδόρ. Μίλησαν και επιχειρηματολόγησαν-στα αγγλικά πάντα-για πραγματικά παγκόσμια προβλήματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, ο ρατσισμός, η χρήση κρυπτονομισμάτων και πολλά άλλα, προσπαθώντας να προτείνουν και να καταλήξουν σε λύσεις μαζί με τους "συναδέλφους" τους των άλλων χωρών. 
Δεν ξέρουμε αν τελικά αυτές βρέθηκαν ή αν ο μεγάλος αδερφός του MUN, ο UN, θα κάνει κάτι σχετικά. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα παιδιά έζησαν ένα Σαββατοκύριακο που δεν έμοιαζε με τα άλλα, ήρθαν σε επαφή και συνεργάστηκαν με συνομήλικούς τους και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με ζητήματα που απασχολούν στις μέρες μας την παγκόσμια σκηνή σε ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από το σχολικό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.