Τα τελευταια νεα

ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ


   1. ΤΟ ΜΕ Α.Π, 522/7-8-2020 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ & ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (ΑΠΟΣΤΑΛΕΝ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΤΗ 10η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 (ΩΡΑ 9:20 π.μ.).


   2. ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΦΘΕΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΑ και συγκεκριμένα:

       - Πράξη Συλλόγου Διδασκόντων με αριθμό 46, της 29 Ιουνίου 2020

       - Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού για την απόφαση λειτουργίας του 1ου ΓΕΛ Χολαργού

       - Απάντηση Αντιπροέδρου με τις θέσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Χολαργού

       - Πρακτικά Έκτακτου Σχολικού Συμβουλίου της 7 Αυγούστου 2020


___________________________________________________________  


   Α) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ, με ανάρτηση, την οποία πραγματοποίησε στην ηλεκτρονική σελίδα του (http://syllogos1lh.blogspot.com/2020/08/blog-post.html), με σκοπό την ενημέρωση των γονέων-μελών του, κατέγραψε ΚΑΙ ΠΑΛΙ τις θέσεις-προτάσεις του, όπως διατυπώθηκαν πρόσφατα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 22ας Ιουλίου 2020, ΑΛΛΑ και εσχάτως τις ίδιες αυτές εισηγήθηκε στο έκτακτο Σχολικό Συμβούλιο της 7ης Αυγούστου 2020. 


Ειδικότερα :


α) αποτελεί κόκκινη γραμμή η λειτουργία του 1ου ΓΕΛ Χολαργού ή και τμημάτων του σε απογευματινή βάρδια, στεγαζόμενο είτε στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού ή όπου και εάν αυτό ήθελε τελικώς αποφασιστεί να μετεγκατασταθεί.


β) αποτελεί πάγια και εξ αρχής θέση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Η ΜΗ παράλληλη εκτέλεση των εργασιών στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού με τη λειτουργία του Λυκείου εντός του χώρου του εργοταξίου είτε όλου, είτε τμημάτων αυτού.


γ) αποτελεί πάγια και εξ αρχής θέση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας η ανάγκη σύγκλησης από πλευράς της Δημοτικής Αρχής μιας ευρείας συνάντησης εκπροσώπων όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων και εμπλεκόμενων φορέων (Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δ/ντων Σχολικών Μονάδων Δ.Ε. Χολαργού, Συλλόγων Διδασκόντων, Συλλόγων Γονέων και εκπροσώπων Μαθητικών Κοινοτήτων), προκειμένου να εκτεθούν προτάσεις, ώστε να ληφθεί μια αποδεκτή λύση ευρείας συναίνεσης, με επίκεντρο το μέγιστο δυνατόν όφελος για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, καθώς και  για αυτούς των λοιπών σχολικών μονάδων, που τυχόν επιλεγούν ως σχολικές μονάδες μετεγκατάστασης.


δ) διόλου λιγότερο σημαντικό, τυγχάνει η κατάσταση απαξίωσης και καταστροφής σημαντικού μέρους της υλικοτεχνικής υποδομής του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, κατά την μέχρι τώρα εκτέλεση των εργασιών στο Λύκειο (δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό, που έχει αναρτηθεί στη σελίδα μας, μαζί με την ενημέρωση των μελών μας στο σύνδεσμο που αναφέρεται παραπάνω).


   Β) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού 


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ,


ΜΕ ΤΟ ΜΕ Α.Π, 522/7-8-2020 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ & ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ,


ΠΑΡΑΤΥΠΑ αυτή δημοσιοποίησε Πρακτικά Σχολικού Συμβουλίου, τα οποία είναι ανυπόγραφα ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ.


Ειδικότερα, στα φερόμενα ως Πρακτικά του Σχολικού Συμβουλίου της 7ης Αυγούστου 2020 τα οποία η ίδια η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ τηρούσε, έχει αλλοιώσει πλήρως τόσο την τοποθέτηση-εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. ΤΡΑΚΑ, όσο και την μετά από αυτόν δική της πρόταση, η οποία ουδόλως ετέθη έτσι, όπως την καταγράφει στο έγγραφο που έστειλε στη Διεύθυνση Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, τους λοιπούς αποδέκτες, αλλά και στα Πρακτικά που επισύναψε.


Έτσι μεταφέρει απολύτως ψευδή εικόνα προς τη Διεύθυνση Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης, προς όλους τους λοιπούς αποδέκτες του μηνύματος αυτού, αλλά και σε όποιον άλλον τρίτον τυχόν λάβει γνώση των επισυναφθέντων εγγράφων και της φερομένης ως απόφασης του Σχολικού Συμβουλίου 07-08-2020.


Περαιτέρω, έχει αλλοιώσει την τοποθέτηση-εισήγηση του Συλλόγου μας σε πολλά σημεία ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ :


1) ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ "...Τόνισε ότι ήρθαμε εδώ μετά από σχετική πρόσκληση της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας, που μας καλεί ν΄ αποφασίσουμε ομόφωνα ή τουλάχιστον κατά πλειοψηφία…»


ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ, 


"...ήρθαμε εδώ μετά από σχετική πρόσκληση της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας, που μας καλεί ν΄ αποφασίσουμε ομόφωνα ή τουλάχιστον κατά πλειοψηφία ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ-ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 22ας ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 92) ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ Ο κ. ΤΡΑΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΩΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ, να μείνει δηλαδή η  Γ' Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ και η Α΄ και Β΄ στο 1ο Γυμνάσιο ..."


2) ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ "...Πρόσθεσε ότι στη συνέλευση του Συλλόγου, που έγινε διαδικτυακά, οι γονείς μοιράστηκαν, και οι μισοί συμφώνησαν με την παράλληλη λειτουργία σχολείου και εργοταξίου και οι άλλοι μισοί την απέρριψαν…"


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΛΗΘΩΣ ΔΗΛΩΘΗΚΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΩ ΜΕΤΡΩΝ covid19 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙΣΑ Γ.Σ., ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΑΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. 


3) ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ "...Υπενθύμισε ότι το Μάρτιο του 2020 τους στερήθηκε το δικαίωμα να λάβουν σχετική απόφαση σε αντίστοιχο Σχολικό Συμβούλιο και ότι σχετικά με το γεγονός έχουν ενημερωθεί όλοι…"


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ !!!


ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΟΤΙ, ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ 2020, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για την προστασία από τον covid19, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΘΕΙΣΑ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. 


Τ Ε Λ Ο Σ, 


στα φερόμενα ως Πρακτικά του Σχολικού Συμβουλίου της 7ης Αυγούστου 2020, αλλά και στο έγγραφο, που η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Χολαργού απέστειλε στη ΔΔΕ Β΄ Αθήνας και τους λοιπούς αποδέκτες ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,  


ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ (κος Τράκας, κα Σουρανή, κος Θωμόπουλος, ΟΚΤΩ (8) καθηγητές και ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ) ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΥΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.


Αντιθέτως, σκόπιμα και έντεχνα, στο έγγραφο-Απόφαση, που έστειλε στη ΔΔΕ Β΄ Αθήνας παραπέμπει σε προηγούμενες αποφάσεις της Ένωσης, του Συλλόγου Γονέων, των εκπαιδευτικών του Λυκείου και των μαθητών, αναφορικά με τη θέση τους για μη εκτέλεση απογευματινών μαθημάτων, αποσιωπώντας ότι, για το θέμα τούτο υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ 1ου ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 7ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ-ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. 


ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΕΙ (ΔΕΙΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ 29ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2020), Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (4 ΟΧΙ-8 ΝΑΙ), ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΤΙ, ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ.


Μάλιστα, όταν ο εκπρόσωπος του Συλλόγου μας παρενέβη και της είπε ότι πρέπει να τεθεί χρονοδιάγραμμα, τότε άπαντες είπαν "...σε 15 ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχουν απάντηση από το Δήμο."


Έτσι όπως τελικά εμφανίζει το θέμα της πρότασής της στα φερόμενα Πρακτικά "....και η Γ΄ τάξη (4 τμήματα) στο 1ο Λύκειο, αφού ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας του κτιρίου και του εργοταξίου..."


αλλά και στο έγγραφο-Απόφαση, το οποίο κοινοποίησε προς τους αποδέκτες "...με την προϋπόθεση να βελτιωθούν τα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και τη μείωση της όχλησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας."


μη αναφέροντας δε και ποιος είναι υπεύθυνος να προβεί στην "ενίσχυση" και "βελτίωση" των "μέτρων ασφαλείας", έντεχνα και σκόπιμα μετατοπίζει προφανώς ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ την ευθύνη για τη συνέχεια, δίνοντας τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή στο μέλλον να μπορεί να δηλώνει "...ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ",


ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020-2021.



ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.