Τα τελευταια νεα

Κτιριακό 1ου ΓΕΛ Χολαργού: συμπεράσματα από την απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

1)      1) Οι άμεσες ανάγκες συντήρησης του σχολείου θα καλυφθούν:

α) από την τρέχουσα εργολαβία (στην οποία ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλεψη για μας και, ως εκ τούτου, η δική μας τακτοποίηση θα λειτουργήσει εις βάρος κοστολογημένων έργων σε άλλα σχολεία. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, ειπώθηκε στη συνάντησή μας με Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και Προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας στις 16/11/24, αλλά δεν γράφτηκε) και β) από τη Σχολική Επιτροπή.

Τα σχετικά αιτήματα έχουν ήδη υποβληθεί γραπτώς από τη Διεύθυνση και περιμένουμε.

2)     2) Μελέτη πυρασφάλειας δεν υπάρχει. Υπεύθυνη Δήλωση Εγκατάστασης (ΥΔΕ) Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού δεν υπάρχει.

3)     3) Για την προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ, ούτε λόγος.

4)     4) Το (παμπάλαιο) σχολικό συγκρότημα είναι μια χαρά. «Το έργο στατικής αναβάθμισης θα γινόταν για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρησή του ώστε να δέχεται μαθητές για πολλά χρόνια ακόμα».

5)      5) Όταν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την προϋπολογισθείσα δαπάνη του 1.689.617,13 ευρώ και προκειμένου να ξεκινήσει το έργο (που έμεινε μισό), θα κληθούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι (εμείς ή οι επόμενοι, δεν έχει σημασία) να έρθουμε σε συμφωνία για το οξύ ζήτημα της μετεγκατάστασης των μαθητών. Πού θα πάνε οι μαθητές τουλάχιστον για 18 μήνες; Αυτό δεν ειπώθηκε από τον Δημοτικό Άρχοντα στο Δημ. Συμβούλιο ούτε γράφτηκε στο έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Οι (απαράδεκτες) προτάσεις όμως που τίθενται στο τραπέζι (μας το είπε στη συνάντησή μας στις 16/11/23, για την οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει) είναι η συστέγαση με το Γυμνάσιο και η πρωινή/απογευματινή βάρδια. Με αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε, για να γίνει το έργο.

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει η δική μας σχολική κοινότητα, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων, όλους τους συλλόγους γονέων του Δήμου, πρωτίστως του 1ου Γυμνασίου (ως άμεσα εμπλεκόμενου) αλλά και άλλων φορέων της περιοχής(π.χ. αθλητικών συλλόγων), να επιδιώξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την άσκηση πίεσης. Από σήμερα κιόλας. Μόνο έτσι θα θέσουμε τη Δημοτική Αρχή προ των ευθυνών της. Μόνο έτσι θα την αναγκάσουμε να κινητοποιηθεί και να βρει έγκαιρα λύση. Αυτό έκαναν στον Παπάγο και -ως εκ θαύματος- βρέθηκε κτίριο προς ενοικίαση.

Σας παραθέτουμε το σχετικό link και σας προτρέπουμε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης/01/24 για να δείτε ύφος, διαθέσεις και προθέσεις (η συζήτηση για το
δικό μας θέμα ξεκινά στο 3:57.00):

https://www.youtube.com/watch?v=sauocGqLW0Q

Το Δ.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.