Τα τελευταια νεα

Παρακολουθήσαμε τη συνάντηση ρητορικής και ήταν υπέροχη!

 




Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, η φιλόλογος-κόσμημα για το σχολείο μας, Εύη Ανδρίτσου και η ομάδα ρητορικής του 1ου Λυκείου Χολαργού υποδέχτηκαν μαθητές από το Λύκειο του Παπάγου και δύο Λύκεια του Αιγάλεω σε μια όμορφη συνάντηση αλληλεπίδρασης λόγου και τέχνης.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε έξι μεικτές ομάδες και αγωνίστηκαν με επιχειρήματα για να αποδείξουν την ορθότητα της θέσης που τους δόθηκε. Μπροστά στους κριτές και τους συμμαθητές τους, μέσα από συγκεκριμένους κανόνες και σε αυστηρά χρονικά πλαίσια αντέκρουσαν τα επιχειρήματα της «αντίπαλης» ομάδας, προέβαλαν τα δικά τους και έκαναν καίριες ερωτήσεις. Στόχευσαν στο εκάστοτε ζητούμενο, αφαίρεσαν το περιττό και έμαθαν να παλεύουν με τη λογική, για την αναζήτηση της αλήθειας στη σφαιρική πραγματικότητα της ζωής μας. Μεγάλο το μάθημα για όλους!

Δεν έχει σημασία ποιος κέρδισε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι συνεργάστηκαν, δοκίμασαν τους εαυτούς τους, σεβάστηκαν τον αντίπαλο, τόλμησαν να αναμετρηθούν με το άγχος τους και απέδειξαν τη δύναμη του λόγου.

Ακολούθησε ζωντανή μουσική και τραγούδι από τα παιδιά, που γέμισαν τον χώρο του αμφιθεάτρου με τις μελωδίες και τα χαμόγελά τους.

Πανταχού παρούσα και αρωγός, η Διευθύντρια του σχολείου μας, Ευαγγελία Σπέρτου. Παραβρέθηκαν επίσης οι φιλόλογοι Κώστας Κωστέλος και Στέλλα Μπότου και η υποδιευθύντρια, Ευγενία Φραντζεσκάκη.

Και στις επόμενες ωραίες δράσεις που ανοίγουν το σχολείο στη ζωή και αφήνουν το δικό τους αξιακό στίγμα στις ζωές των εφήβων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.