Τα τελευταια νεα

Επιστολή στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
___________________________________________________
Μελά & Καραϊσκάκη

Προς την                                                                    30 Σεπτεμβρίου 2013
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Σχολείων
Παπάγου Χολαργού           
                                                             
Κύριοι,

Με την έναρξη της χρονιάς διαπιστώσαμε αρκετά προβλήματα που δυσκολεύουν τόσο την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας όσο και την απρόσκοπτη μάθηση στα παιδιά μας.


Ø  Υπήρχαν σοβαρά κενά στην κάλυψη των ωρών διδασκαλίας που προβλέπονται για τις τρεις τάξεις του Λυκείου μας. Ο Σύλλογος Γονέων έδειξε κατανόηση και άφησε ένα χρονικό περιθώριο, ώστε να καλυφθούν από τη Δ/νση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή 27/09/2013 καλύφθηκαν κάποια από τα δεκάδες κενά που υπήρχαν, παραμένουν ακόμη τα εξής:

8 ώρες στα φιλολογικά μαθήματα
4 ώρες στα αγγλικά
3 ώρες στα θρησκευτικά
4 ώρες στη γυμναστική

Ø  Στο  μάθημα επιλογής των εικαστικών, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 65 παιδιά της Α΄ Λυκείου, δεν υπάρχει κανένας καθηγητής.

Ø  Επιπρόσθετα  το σχολείο μας αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης και της μείωσης του προϋπολογισμού των σχολικών επιτροπών στο ¼  του αρχικού. Παρά την καλή πρόθεση των αρμόδιων λειτουργών του Δήμου, αλλά και του Διευθυντή του σχολείου, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα – επειδή η καλή πρόθεση δεν αρκεί από μόνη της. Έτσι συχνά αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε ιδιωτικές χορηγίες ή να πιέζουμε αφόρητα με σχεδόν καθημερινές επισκέψεις μας το Δήμο.

Ø  Στην εκπαιδευτική διαδικασία –και μετά από πρόσφατη εκδήλωση όπου ενημερωθήκαμε αρμοδίως– διαπιστώνουμε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπει έναν μαραθώνιο εξετάσεων μέσα από τράπεζες θεμάτων, που συνδέουν το Λύκειο με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια ήδη από την Α΄Λυκείου και το μετατρέπουν σε εξεταστικό κέντρο.  Οι αυξημένες απαιτήσεις που τίθενται στην βαθμολογία θα οδηγήσουν πολλά παιδιά στην αποτυχία και θα τα σπρώξουν έξω από το σχολείο.

Τα παραπάνω προβλήματα και προβληματισμοί δεν αφορούν μόνο το 1ο Λύκειο Χολαργού, αλλά, πιστεύουμε, και όλα τα σχολεία της περιοχής μας με τη μια ή την άλλη μορφή και διαφορετικά ίσως ποσοτικά χαρακτηριστικά (είναι πιθανόν, επίσης, κάποια σχολεία να έχουν προβλήματα από συγχωνεύσεις και τις διαθεσιμότητες των καθηγητών).

Επειδή πιστεύουμε στον προσωπικό αγώνα, και για το λόγο αυτό παλεύουμε αποδεδειγμένα με προσωπική εργασία στη βελτίωση των συνθηκών και του περιβάλλοντος λειτουργίας του σχολείου μας,
Επειδή πιστεύουμε  ότι ο ατομικός αγώνας δεν αρκεί να λύσει τα προβλήματα –ειδικά τα μεγάλα και αυτά που έχουν πανελλαδική εμβέλεια– και χρειάζεται και συλλογικός αγώνας,

Ζητούμε από την Ένωση Γονέων, να αναλάβει την διοργάνωση μιας συνάντησης όλων των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων της περιοχής μας και της τοπικής ΕΛΜΕ, με σκοπό τη συζήτηση των προβλημάτων αυτών, τη διατύπωση προτάσεων και την ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών για την επίλυσή τους.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. Του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                                                Η Γραμματέας

Ρούλα Λιατσοπούλου                                                              Εφη Παπαδάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.