Τα τελευταια νεα

Επιστολή προς τους μαθητές για τα αιτήματα της κατάληψης


Αγαπητά μας παιδιά,
το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού συνεδρίασε με θέμα την κατάληψη του σχολείου.
Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η κατάληψη.
Η διαφορετική μας αντίληψη για αυτήν την μορφή κινητοποίησης, ωστόσο, δεν μας εμπόδισε να σκύψουμε στα αιτήματά σας και να δούμε ποια μπορούμε να επιλύσουμε, σε ποια μπορούμε να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε λύσεις και για ποια να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί. Και δεν μας διέπει κανένας εγωισμός ότι, επειδή πράττετε αντίθετα από αυτό που πιστεύουμε, δεν συζητάμε μαζί σας – πολύ περισσότερο που κάποια αιτήματα σας δεν έχουν να κάνουν με την κατασυκοφαντημένη τρίγωνη ή τετράγωνη τυρόπιττα.
Έτσι λοιπόν καταλήξαμε στα εξής:

1. Στο αίτημά σας να μην αγοράζουν οι μαθητές το βιβλίο των αγγλικών, ο Σύλλογος Γονέων θα απαιτήσει την επιχορήγηση από την Σχολική Επιτροπή και το Δήμο. Σε περίπτωση άρνησης θα μεριμνήσει για τα παιδιά εκείνα που αδυνατούν να το αγοράσουν.
Παράλληλα καλεί τα παιδιά της Γ΄Λυκείου να φέρουν,  τη Δευτέρα 14/10/2013, το περσινό τους βιβλίο που δεν το χρειάζονται, ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Θα υπάρχουν εκεί εκπρόσωποι του Συλλόγου για να τα παραλάβουν. Εκεί που λείπει η κρατική πολιτική μπορεί να βοηθήσει η αλληλεγγύη!
2. Στο αίτημά σας για το Ποινολόγιο, αν και έχουμε εμπιστοσύνη στους δασκάλους σας, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας, στις συγκεκριμένες εκείνες περιπτώσεις που θα εκτιμάτε ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες.
3. Στο αίτημά σας για αντιφασιστική εκδήλωση, προτείνουμε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων με τους μαθητές, με προβολή ταινίας και συζήτηση στο Δημαρχείο Χολαργού, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Περιμένουμε τις προτάσεις σας για το περιεχόμενο και τον τρόπο διοργάνωσης.
4. Στα υπόλοιπα αιτήματά σας, που δεν έχουν τοπικό χαρακτήρα, αλλά πανελλαδικό, και που είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και αφορούν την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τη μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο με το νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, σας γνωρίζουμε ότι τα συμμεριζόμαστε. Ο Σύλλογός μας έχει ήδη ζητήσει από την Ένωση Γονέων τον συντονισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας. Σας καλούμε να συμμετάσχετε με τους εκπροσώπους σας, αλλά και ατομικά ο καθένας, και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις ενέργειες και δράσεις που θα σχεδιάσουμε.
Ο αγώνας για ένα δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει δωρεάν, ουσιαστική εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, είναι αγώνας που θέλει σχεδιασμό, διάρκεια και αποφασιστικότητα. Ελάτε να διεκδικήσουμε μαζί αυτό που σοφά είπε ο Αριστοτέλης, πριν από 2.500 χρόνια στα Πολιτικά του:
«Είναι λοιπόν φανερό ότι πρέπει να ορίσουμε  νόμους για την παιδεία και να της δώσουμε δημόσιο χαρακτήρα [Ὅτι μὲν οὖν νομοθετητέον περὶ παιδείας καὶ ταύτην κοινὴν ποιητέον, φανερόν] …ολοφάνερο ότι και η παιδεία επιβάλλεται να είναι μία και η ίδια για όλους και να φροντίζει γι’ αυτήν το δημόσιο και όχι οι ιδιώτες, όπως συμβαίνει σήμερα να φροντίζει τη μόρφωση των παιδιών του ο καθένας ιδιωτικά...»


Το Δ.Σ. του
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 1ου Λυκείου Χολαργού                                                                                    Χολαργός, 10/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.