Τα τελευταια νεα

Επιστολή προς Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
___________________________________________________
Μελά & Καραϊσκάκη

Προς κον Α. Φαλούκα                                                          22 Οκτωβρίου 2013
Διευθυντή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης

Κύριε Διευθυντή,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Χολαργού ζητά άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσει το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το σχολείο μας.

 
Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ως διευθυντής, θα γνωρίζετε ήδη ότι, για τους μαθητές του σχολείου μας, ο Σεπτέμβριος διανύθηκε με δίωρα και τρίωρα προγράμματα μαθημάτων σε ημερήσια βάση. Ωστόσο και σήμερα ακόμη, 21 Οκτώβρη, παρουσιάζονται τα εξής κενά:

16 ώρες Project
4 ώρες Θρησκευτικά
4 ώρες Γυμναστική
4 ώρες Πληροφορική
2 ώρες Καλλιτεχνική Παιδεία

Μέχρι τώρα έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες μαθημάτων. Τα κενά συνεχίζονται και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα καλυφθούν. Τα παιδιά μας αναγκάζονται κάθε φορά σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να διδαχθούν συμπυκνωμένα την προβλεπόμενη ύλη και να καλύψουν τον χαμένο χρόνο, με συνέπειες να μην γίνεται αφομοίωση της παρεχόμενης γνώσης.
Η κατάσταση αυτή επηρεάζει σοβαρά το μορφωτικό τους επίπεδο, στρέφει τους γονείς στην παραπαιδεία (αφού όλον τον Σεπτέμβριο υπήρχαν ελλείψεις και σε φιλολογικά μαθήματα και σε μαθήματα τεχνολογικής κατεύθυνσης) απαξιώνει το δημόσιο σχολείο και προάγει την ιδιωτική παιδεία. Τα ανωτέρω εκτεθέντα προβλήματα δεν αποτελούν βεβαίως εξαίρεση ή μεμονωμένη περίπτωση που επιζητεί την κατανόησή μας ως γονέων· αντιθέτως αφορούν ένα διαρκές και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο κάθε χρόνο, που αδικεί τους μαθητές του δημόσιου σχολείου και τους στερεί εφόδια
Δεν είναι περιττό να επισημάνουμε –παρόλο που το γνωρίζει τόσο ο Υπουργός Παιδείας που σχεδιάζει και εφαρμόζει την εκπαιδευτική πολιτική, όσο και εσείς που καλείστε να την υλοποιήσετε– ότι παραβιάζονται κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών μας στην δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.