Τα τελευταια νεα

Ενημέρωση

Update 

  Στο ΕΠΑΛ δύνανται να εγγραφούν οι απόφοιτοι Γ΄ τάξης Γυμνασίου καθώς και οι απόφοιτοι Λυκείου. Οι απόφοιτοι Γυμνασίου με το πέρας των σπουδών τους αποκτούν Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) καθώς και Πτυχίο Ειδικότητας 4ου επιπέδου σε 3 χρόνια.
Επίσης δικαίωμα εγγραφής έχουν μαθητές και μαθήτριες οποιασδήποτε ηλικίας απόφοιτοι Λυκείου. Παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας, αποκτούν Πτυχίο Ειδικότητας 4ου επιπέδου σε 2 χρόνια, φοιτώντας στην Β και την Γ τάξη του ΕΠΑΛ.
 Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να αποκτήσουν και άλλο πτυχίο οι κάτοχοι απολυτήριου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ).
Το πτυχίο που λαμβάνουν οι μαθητές και μαθήτριες δεν χρειάζεται καμία πιστοποίηση  και μπορούν να εργαστούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.            
--------------------------------------------------------------------------------------------------

  Καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία μπορούν να γίνουν μετεγγραφές από τα Γενικά στα Επαγγελματικά Λύκεια και αντίστροφα, σας μεταφέρουμε μια πληροφορία που ήρθε σε γνώση μας και μπορεί να ενδιαφέρει.
Επανήλθαν οι ειδικότητες των Τεχνικών Λυκείων που είχαν καταργηθεί-ίσως κάποιοι να το έχετε ακούσει. Συγκεκριμένα ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά που επιθυμούν να δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα ΤΕΙ που ανήκουν στον αντίστοιχο προσανατολισμό (Υγείας και Πρόνοιας), να περάσουν με ειδικές εξετάσεις που έχουν πολύ λιγότερο ανταγωνισμό από αυτόν του Ενιαίου Λυκείου. 
(Όποιος επιθυμεί μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες στο Β' ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, οδός Έλλης 3 ή στην ηλ. διεύθυνση http://2epal-chalandr.att.sch.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.