Τα τελευταια νεα

Λίγο-λίγο θα ανεβούμε ψηλότερα!!!!

  Έτσι σχολίασε κάποιος φίλος-που ελπίζουμε να μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του-την προσπάθεια που κάναμε μαζί με το Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, για την παρασκευή 100 μερίδων φαγητού για το συσσίτιο άστεγων συνανθρώπων μας. 
Σε μία σημαντική και δυναμική δράση αλληλεγγύης ενώσαμε τις δυνάμεις και τις ιδέες μας και οργανώσαμε από κοινού το μαγείρεμα τελικά 170 μερίδων φαγητού το

οποίο παρέλαβε η εθελοντική ομάδα ΠΑΡΕΑ και το διένειμε χτες στις 19:00 για βραδινό στους άστεγους συμπολίτες μας του κέντρου της Αθήνας στο χώρο συνΑθηνά απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά.



Η δράση αφορούσε τους δύο Συλλόγους Γονέων και τα παιδιά μας, πολλοί ήταν όμως εκείνοι που ενημερώθηκαν και ήθελαν να προσφέρουν τη βοήθεια τους. Για παράδειγμα η 2η Κοινότητα Ναυτοπροσκόπων Χολαργού, που ανέλαβε το επίπονο καθάρισμα των κρεμμυδιών και έβγαλε μια πεντανόστιμη σάλτσα. 


Το μαγείρεμά της ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 11:00 σήμερα το πρωί στη σχολική μας κουζίνα, με μουσική και χαλαρούς ρυθμούς. 


Τα μακαρόνια όμως έφταναν και... έφταναν και... έφταναν όλο και περισσότερα σε μία άνευ προηγουμένου συμμετοχή ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Έτσι ξαναστήθηκαν οι κατσαρόλες και ξαναξεκίνησαν όλοι να σερβίρουν. 


Τα επιπλέον σκαφάκια που χρειάστηκαν βρέθηκαν και αντί για τις αρχικά συμφωνημένες 100 μερίδες μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, παρασκευάστηκαν 173!!!  Εκτός από αυτά, τελικά παραδόθηκαν στην ΠΑΡΕΑ και 170 μήλα και πορτοκάλια και 105 μπουκαλάκια νερού.





Μέσα από τη δράση αυτή, εκτός από τα υπόλοιπα θέλαμε και να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά μας. Μόνο χαρά λοιπόν μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι ήταν εκεί και πολύ ευχαριστημένα για τη συμμετοχή τους, ρωτώντας πότε είναι η επόμενη. Έτσι εμείς οι γονείς παίρνουμε κουράγιο να συνεχίσουμε κι ελπίδα ότι ως αυριανοί πολίτες τα παιδιά μας θα φτιάξουν μία πιο ώριμη και συμμετοχική κοινωνία.

Τελειώνοντας τα πολλά λόγια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη 2η Κοινότητα Ναυτοπροσκόπων Χολαργού, τις μαμάδες, τους μπαμπάδες και τα παιδιά του σχολείου μας και του 1ου Γυμνασίου Χολαργού για το σερβίρισμα και τη φασίνα, το διευθυντή του 1ου Γυμνασίου κ. Δημητρόπουλο που μας τίμησε με την παρουσία του, τις μαμάδες και εκπαιδευτικούς από τα γειτονικά σχολεία, τη Φρουταγορά Χολαργού που μας πρόσφερε 10 κιλά μήλα και φυσικά την ΠΑΡΕΑ που έγινε.... παρέα μας.




















Δείτε τώρα τους πρωταγωνιστές επί τω έργω....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.