Τα τελευταια νεα

Ανοιχτό Διήμερο Yoga

  Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας για τη νέα σχολική χρονιά, συζητήθηκε μια ιδέα η οποία υπήρχε στη σκέψη μας από πέρσι. Πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά, αυτούς τους εφήβους μαθητές μας που ο καθένας με τον τρόπο του βιώνει αυτή την εφηβεία του. Άλλος με άγχος, άλλος με αντίδραση, άλλος με κάθε είδους ξεσπάσματα ή τρέλες. Είπαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε τη Yoga.

  Για όσους δεν γνωρίζουν, η Yoga μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους και μας βοηθάει εκεί που εμείς έχουμε την ανάγκη. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης αφού η
  
κάθε asana (σωματική άσκηση) έχει διαβαθμίσεις και προσαρμόζεται στις δυνατότητες του κάθε σώματος.

  Μέσω της Υoga θα μπορούσαν τα παιδιά όλων των τάξεων και ιδιαίτερα οι τελειόφοιτοι της Γ' τάξης που εκτός από την εφηβεία θα κουβαλήσουν και όλο το άγχος των πανελληνίων που τους περιμένουν στο τέλος της χρονιάς, να αποκτήσουν αυξημένη συναισθηματική, διανοητική, σωματική και πνευματική υγεία. Θα μπορούσε να τα βοηθήσει να διαχειριστούν το άγχος και την ένταση, την ανυπομονησία, τη μελαγχολία, ακόμα και τη θλίψη. Να βελτιωθεί η αυτοπεποίθηση τους, η δημιουργικότητα, η μνήμη και η συγκέντρωσή τους, άρα να έχουν καθαρότερη σκέψη για διάβασμα.
Η yoga ενισχύει άλλωστε τον αυτοσεβασμό, βελτιώνει τη διάθεση, δημιουργεί αίσθηση ευεξίας και ηρεμίας. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας υποψήφιος;

  Έτσι σε πρώτη φάση για μία πρώτη επαφή και γνωριμία με τη Yoga, ο Σύλλογός μας αποφάσισε την οργάνωση ενός ανοιχτού διημέρου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, όπου ενήλικοι γονείς και καθηγητές αλλά κυρίως οι έφηβοι μαθητές, θα συναντήσουν τη Yoga. Κάθε μία από τις δύο συναντήσεις θα διαρκεί 90’, από 6:00 μέχρι 7:30 και θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου.
Σε αυτές τις δύο συναντήσεις η απόφοιτος του σχολείου μας δασκάλα yoga, RYT 200 Αναστασία Παπαδούλη, θα μας εισάγει στον κόσμο της yoga με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει:
  • Τεχνικές αναπνοών  ή διαλογισμού  (10-15 λεπτά)
  • Παραδοσιακές Ασάνες - στάσεις σώματος (60 λεπτά)
  • Tεχνικές χαλάρωσης  (10-15 λεπτά)

Το who is who της Αναστασίας Παπαδούλη 

  Η Αναστασία είναι δασκάλα yoga, RYT 200. Έχει αποφοιτήσει από το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga του Yoga House και είναι κάτοχος του τρίτου βαθμού Reiki, στο σύστημα Usui. Συνεχίζοντας την ενασχόλησή της με την διδασκαλία της yoga, έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Yin yoga & Creative Flow διάρκειας 50 ωρών, σεμινάριο Η επιστήμη των Mudras, όπως και το NLP Workshop: Η Τέχνη της διδασκαλίας, διάρκειας 20 ωρών. Διδάσκει Hatha, Yin, Vinyasa Flow yoga και παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.