Τα τελευταια νεα

Συνάντηση Μαθητών-Γονέων-Δημάρχου για τη βία


  Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η συνάντηση εκπροσώπων των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, με το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού με θέμα τις βίαιες επιθέσεις εναντίον συμμαθητών των παιδιών που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στο Άλσος του Χολαργού.
Οι μαθητές συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κα Ν. Χαμηλοθώρη και τη Γραμματέα κα Μ. Μαυραγάνη, συνάντησαν το Δήμαρχο στο

γραφείο του. Του ανέπτυξαν τις ανησυχίες και τους φόβους τους να κυκλοφορούν στο Χολαργό κυρίως κατά την ώρα λήξης των μαθημάτων, την ώρα δηλαδή που συνέβησαν τα τρία πρόσφατα περιστατικά, αλλά και το πρωί που περνούν από το Άλσος πηγαίνοντας στο σχολείο. Φοβούνται όμως ακόμα και όταν είναι έξω για τη βόλτα τους όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Οι δύο εκπρόσωποι του Συλλόγου μας υπενθύμισαν στο Δήμαρχο τις προηγούμενες δύο αναφορές που είχε κάνει ο Σύλλογος, τονίζοντας την ολοένα αυξανόμενη παραβατικότητα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στο αίτημα της φύλαξης του Άλσους τις ώρες κυρίως των μετακινήσεων των παιδιών.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ενημέρωσε ότι η φύλαξη των πολιτών είναι πρωτίστως θέμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ότι θα πιέσει ώστε αυτή να φυλάξει το Άλσος με δεδομένα τα πρόσφατα συμβάντα. Παράλληλα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει φύλακας ιδιωτικής εταιρείας, όπως πιλοτικά έγινε τους 4 καλοκαιρινούς μήνες στο Άλσος του Παπάγου και ελαχιστοποίησε εκεί τα βίαια περιστατικά. 
Αυτό που συμφωνήθηκε από όλες τις μεριές και άλλωστε αποτελούσε πρώτο αίτημα των μαθητών είναι η άμεση διοργάνωση ενημερωτικής συζήτησης με εξειδικευμένο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που θα απαντήσει στα παιδιά κυρίως στο "τι κάνω μόλις αντιληφθώ τον κίνδυνο".

Ακολουθεί το κείμενο που παρέδωσαν μαθητές και γονείς στο Δήμαρχο.


Χολαργός, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μαθητές και γονείς του 1ου ΓΕΛ Χολαργού επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε για ακόμη μία φορά την έντονη ανησυχία μας με αφορμή τα βίαια περιστατικά που έχουν συμβεί μέσα στους τελευταίους δέκα μήνες.
Αφορμή της υπενθύμισης αποτελούν τα πρόσφατα περιστατικά που συνέβησαν ήδη με την έναρξη του σχολικού έτους (Παρασκευή 16/9, Δευτέρα 26/9 & Τετάρτη 28/9) με θύματα μαθητές του σχολείου μας. Τα περιστατικά καταγράφηκαν από την Αστυνομία αφού κλήθηκε και ενημερώθηκε από τη Δ/νση του σχολείου μας.
Τα περιστατικά αυτά ήρθαν να αναζωπυρώσουν τους φόβους μας την ώρα που όλοι θεωρούσαμε σύμφωνα με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που είχαμε, ότι οι σπείρες που δρούσαν το χειμώνα και την άνοιξη είχαν εντοπιστεί ή εκδιωχθεί.
Επαναφέρουμε λοιπόν με την παρούσα ως κοινό αίτημα μαθητών και γονιών τη διοργάνωση ενημερωτικής συνάντησης με εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μας βοηθήσουν με οδηγίες αντιμετώπισης, προφύλαξης και αποτροπής των περιστατικών αυτών, αφού δείχνουν πια ότι αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας.
Επιπλέον, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει (έγγραφά μας: από 12/3/15 με αρ. πρωτ. 4891 και από 3/2/16 με αρ. πρωτ. 2588), τόσο μέσω εκπροσώπου του 15μελούς μας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και μέσω του Συλλόγου Γονέων σχετικά με τη φύλαξη των διαδρομών από και προς το σχολείο και την περιφρούρηση του Άλσους του Χολαργού που για εμάς αποτελεί τον κήπο του σχολείου μας.

Για το 15μελές Συμβούλιο του 1ου ΓΕΛ Χολαργού Ο Πρόεδρος Άγγελος Κομνηνάκης

Για το Σύλλογο Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού Η Πρόεδρος Νατάσσα Χαμηλοθώρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.