Τα τελευταια νεα

Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός 2015-16

Συμπληρώνουμε σήμερα δύο χρόνια παρά ένα μήνα μετά τις εκλογές της 19ης Νοεμβρίου 2014 που εξέλεξαν το Διοικητικό μας Συμβούλιο. Μία διετής θητεία τόσο πλούσια σε δράση και παραγωγή έργου που πραγματικά μας κάνει σήμερα να αισθανόμαστε περήφανοι.

Φέτος ο Σύλλογός μας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και στην εμπλοκή των παιδιών μας σε αυτές. Συνεργαστήκαμε με

την εθελοντική ομάδα ΠΑΡΕΑ και φτιάξαμε όλοι μαζί 120 σακκίδια με είδη πρώτης ανάγκης για τα προσφυγόπουλα. Κάρτες με ευχές ζωγράφισαν τα παιδιά μας μαζί με τα νήπια των 2ου και 3ου Νηπιαγωγείων Χολαργού με μία μεγάλη και αυθόρμητη συμμετοχή των παιδιών μας εκτός σχολικού ωραρίου που μας συγκίνησε και μας εξέπληξε ευχάριστα.

Τα σακίδια παρέλαβε η ΠΑΡΕΑ από το χώρο μας, ενώ ομάδα γονέων και μαθητριών του σχολείου μας συμμετείχε βοηθώντας ενεργά στην παράδοση τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Στηρίξαμε τους άστεγους συνανθρώπους μας του κέντρου της Αθήνας με 100 μερίδες φαγητού και φρούτων σε μία κοινή δράση με το  Σύλλογο γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού στην κουζίνα του σχολείου και συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες και από τα δύο σχολεία καθώς και η Κοινότητα του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού. Και αυτή η δράση έγινε σε συνεργασία με την ΠΑΡΕΑ.

Δημιουργήσαμε ένα μίνι βίντεο με όλους τους μαθητές του σχολείου θέλοντας να περάσουμε το μήνυμα "stop the war now" εμπλέκοντας και ευαισθητοποιώντας τα παιδιά μας στη δημιουργία του. Θερμές ευχαριστίες στο σκηνοθέτη μέλος του συλλόγου μας Τζαννέτο Κομηνέα που ανέλαβε να υλοποιήσει αυτή την ιδέα.

Στείλαμε επιστολή στον ΔΟΚΜΕΠΑ με αίτημα προς τα Δημοτικά Ιατρεία για ειδικά ραντεβού που να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους μαθητές του σχολείου μας ώστε να παραλαμβάνουν βεβαίωση υγείας όπως ζητείται στην Ά Λυκείου. Η Πρόεδρος του Οργανισμού ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα μας. Το ίδιο αίτημα έχουμε επαναλάβει ήδη και για τους μαθητές της φετινής Α' Λυκείου.

Διοργανώσαμε για δεύτερη χρονιά την κοπή της βασιλόπιτας τον Ιανουάριο για τα μέλη του Συλλόγου μας σε καφέ της πόλης. Και το 2ο Πασχαλινό Βazaar με λαμπάδες και πασχαλινά δώρα. Και οι δύο δράσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό. Και οι δύο δράσεις έγιναν στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου.

Μετά από αίτημα των παιδιών αναλάβαμε την παραγγελία και αγορά της εμφάνισης της πρώτης ομάδας βόλεϊ αγοριών και της ομάδας ποδοσφαίρου με τις οποίες συμμετείχε το σχολείο μας και διακρίθηκε στους σχολικούς αγώνες της Περιφέρειας.

Στηρίξαμε το 15μελές στη διοργάνωση δύο πάρτυ τον Νοέμβριο και τον Μάρτιο.

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. μας και σε συνεννόηση με τα αντίστοιχα των Συλλόγων Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, του 2ου Λυκείου Χολαργού και του Λυκείου Παπάγου ζητήσαμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των απανωτών βίαιων περιστατικών που συνέβησαν από το Νοέμβριο 2015 έως και τον Μάρτιο 2016 με εκτενές υπόμνημα που καταθέσαμε στο οποίο αναφέραμε την κατάσταση, τα συμβάντα και προτάσεις αντιμετώπισης. Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε τόσο η Πρόεδρος του Συλλόγου μας όσο και μαθητής της Γ´ Λυκείου εκπρόσωπος του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου μας.

Διοργανώσαμε δύο συναντήσεις-συζητήσεις για τις σχέσεις γονέων και εφήβων σε κλειστές ομάδες με ομιλητή τον κ. Ραφτόπουλο, υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού του Βόρειου Τομέα με θέματα  "Μ' ακούει κανείς;" και "Διαχείριση της καθημερινότητας στο σχολείο και την οικογένεια" και μία συνάντηση γνωριμίας με την ψυχολόγο που πέρσυ φιλοξενήθηκε στο σχολείο μας μετά από παρέμβαση του κ. Ραφτόπουλου.

Η σχολική χρονιά 2015-2016 ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου όπως συνηθίζεται με την πραγματοποίηση της γιορτής αποφοίτησης της Γ' Λυκείου. Για πρώτη χρονιά ανατέθηκε από το Σύλλογο, δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε κατά αποκλειστικότητα το γούρι της χρονιάς που θα δίνεται στους τελειόφοιτους ως αναμνηστικό των σχολικών τους χρόνων φέροντας διακριτικό της χρονιάς αποφοίτησης τους. Στη μεγάλη αυτή γιορτή που σηματοδοτεί συνάμα και τη λήξη της χρονιάς συμμετείχαν πολλοί γονείς προσφέροντας πολλά και νόστιμα εδέσματα για τους παραβρισκόμενους.

Μπαίνοντας στη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 κάναμε συναντήσεις με τη Δ/νση του σχολείου και με τα παιδιά που συμμετείχαν στο περσινό 15μελές και 5μελή.
Κυρίαρχο θέμα και στις δύο συναντήσεις ήταν τα τρία βίαια περιστατικά που σημειώθηκαν ήδη από τις πρώτες μέρες του σχολείου.

Μόλις 10 μέρες πριν ζητήσαμε και συναντήσαμε τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού για να του παραδώσουμε έγγραφο αίτημα, απόφαση που λήφθηκε στη συνάντηση μας με τα μαθητικά όργανα, για μία διοργάνωση εκδήλωσης με αξιωματικό της ΕΛΑΣ που θα ενημερώσει τα παιδιά για τρόπους αντιμετώπισης βίαιων περιστατικών. Στο ίδιο έγγραφο του υπενθυμίζουμε τις προηγούμενες δυο αναφορές που του έχουμε κοινοποιήσει ως Σύλλογος για το ίδιο θέμα και εμείναμε στην πρόταση μας για φύλαξη του Άλσους της ώρες κυρίως προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε τις δράσεις μας για τη φετινή σχολική χρονιά με ένα διήμερο event γυμναστικής yoga στο οποίο συμμετείχαν και αθλήθηκαν μητέρες μέλη μας και μαθήτριες.

Αναμένουμε τον απολογισμό των εργασιών που ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι από το Δήμο (και οι οποίες συνεχίζονται) όπως είχαμε ζητήσει ως σχολείο σε μία αναλυτική λίστα με καταγεγραμμένες όλες τις υλικοτεχνικές ανάγκες του σχολείου. Μόλις μας γνωστοποιηθεί ο απολογισμός, η λίστα αυτή θα επικαιροποιηθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας το σχολείο προμηθεύτηκε από τη Σχολική Επιτροπή Β'βάθμιας Εκπαίδευσης 200 ανοιγόμενες καρέκλες εν όψει της τελετής αποφοίτησης (προμήθεια που ήταν καταγεγραμμένη στην προαναφερόμενη λίστα).

Όλη η δράση μας αποδίδεται στα πρακτικά τα οποία είναι αναρτημένα στη σελίδα μας.

Ακολουθεί αναλυτικά ο Οικονομικός Απολογισμός. Μπορείτε να τον δείτε εδώ.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.