Τα τελευταια νεα

Ενημέρωση γονέων από τους καθηγητές

Όπως μας ενημέρωσε το σχολείο, οι καθηγητές θα δέχονται τους γονείς – κηδεμόνες για ενημέρωση, κάθε Τετάρτη σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


Άλλα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε ως γονείς-κηδεμόνες:

  • Κάθε χρόνο πρέπει να γίνετε εγγραφή του παιδιού στη νέα τάξη που φοιτά.
  • Η δικαιολόγηση απουσιών γίνεται μέσα σε διάστημα 10 ημερών από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο.
  • Σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2006 ΦΕΚ 65 τ. Α΄, επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση στην περίπτωση κατά την οποία:
  1. Το σύνολο των απουσιών του μαθητή, που σημειώθηκε κατά το λήγον διδακτικό έτος, δεν υπερβαίνει τις πενήντα (50), ανεξάρτητα από τους λόγους πραγματοποίησής τους.
  2. Το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114), από τις οποίες οι πάνω από τις (50) είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται, «σύμφωνα με το άρθρο 3 του Π.Δ. 485/83 (ΦΕΚ 184 Α΄)». Κατ’ εξαίρεση, ο Σύλλογος των Διδασκόντων κάθε Σχολείου με ειδική πράξη που χαρακτηρίζει ως επαρκή τη φοίτηση μαθητή που σημείωσε από εκατόν δέκα πέντε έως εκατόν εξήντα τέσσερις (115-164) απουσίες, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι απουσίες πάνω από τις πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες και οφείλονται σε ασθένεια, που βεβαιώνεται σύμφωνα με τα παραπάνω, και η επίδοσή του κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Ως ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνεται στην προκειμένη περίπτωση η επίδοση του μαθητή, όταν ο γενικός μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας (Γ.Μ.Ο), όπως προκύπτει από το άθροισμα των Μ.Ο των δύο τετραμηνιαίων βαθμών στο Λύκειο, διαιρούμενο με τον αριθμό των διδασκόμενων μαθημάτων, είναι τουλάχιστον δεκαπέντε (15) πλήρες και η διαγωγή του κοσμιωτάτη.
  3. Συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στην παρ. 6 εδ. δ του άρθρου 1 του Π.Δ 294/1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.