Τα τελευταια νεα

Με τι καλύτερο τρόπο.....


....από τα 125 σακκίδια γεμάτα συναισθήματα που έφυγαν χθες βράδυ από το σχολείο μας θα μπορούσε να γίνει πράξη αυτό που ο ΟΗΕ μας καλεί για τη μέρα αυτή: να ενώσουμε τις φωνές μας-εμείς να προσθέσουμε και τις πράξεις μας-για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. 
Γιατί η 21η  Μαρτίου καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σε ανάμνηση του τραγικού χαμού μια τέτοια μέρα του 1960, 70 φοιτητών που
  
διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ από τα πυρά της αστυνομίας της Νοτίου Αφρικής, να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Πίσω στη δική μας ΠΑΡΕΑ, η οποία ήρθε και παρέλαβε τα σακίδια που συγκεντρώθηκαν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Σ/Κ (το πιθανότερο), στην προκυμαία Ε7, οπότε και θα τα παραδώσουμε στα μικρά προσφυγόπουλα που έχουν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά.


Δεν πέρασαν πέντε λεπτά από τη στιγμή που έφυγε το φορτηγάκι της ΠΑΡΕΑΣ από το σχολείο μας και κατέφθασαν άλλα... 7 σακίδια...



Αυτό λέει πολλά και μας βάζει σε νέες σκέψεις...


Να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τις νηπιαγωγούς των 2ου και 3ου Νηπιαγωγείων Χολαργού που μαζί συγκεντρώσαμε τη μεγαλύτερη ποσότητα. Να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού για την κινητοποίηση και συμμετοχή του. Να ευχαριστήσουμε γονείς από τους Ναυτοπροσκόπους που μας έφεραν επίσης κάποια σακκίδια. Γονείς από το 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού, το 4ο Δημοτικό Χολαργού, το Γυμνάσιο του Παπάγου, τη συν/χο νηπιαγωγό προϊστάμενη του 4ου Νηπιαγωγείου Χολαργού που μεγάλωσε στα χέρια της τα περισσότερα από τα παιδιά μας κα Λούλα Λαψάνα-Βλάχου για την εθελοντική συμμετοχή της, φίλους και γνωστούς και βεβαίως όλους εσάς τους γονείς-μέλη του Συλλόγου μας, καθώς και την κα Φρατζεσκάκη καθηγήτρια του Λυκείου μας για τη συμμετοχή και συνεισφορά. Όπως καταλαβαίνετε, ο Σύλλογός μας κατάφερε και έκανε άνω-κάτω-με την καλή έννοια και για καλό σκοπό-όλο το εκπαιδευτικό οικοδόμημα του δήμου μας.

Το προσφυγικό δυστυχώς όπως όλα δείχνουν θα είναι ένα πρόβλημα σε διάρκεια. Και η δική μας λοιπόν συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται και καταφθάνουν στη χώρα μας κατά χιλιάδες θα πρέπει να είναι σε διάρκεια. Ήδη συζητάμε για νέες δράσεις αλληλεγγύης και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματα.

Προς το παρόν ομάδα του Λυκείου μας θα μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά για την παράδοση των σακιδίων. Δηλώστε συμμετοχές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.