Τα τελευταια νεα

130 σακίδια, 130 χαρούμενα προσφυγόπουλα


  Σάββατο 2 η ώρα το μεσημέρι και δύο αυτοκίνητα από το Χολαργό ξεκινούν για το λιμάνι. Μέσα η Έλσα, η Ιωάννα, η Μάρω και η Τάνια μαθήτριες της Β´ Λυκείου και η Αλεξάνδρα, η Εύα και εγώ, μαμάδες του σχολείου μας μεταφέροντας ακόμη 10 σακίδια, ξεκινήσαμε για το ραντεβού με την ΠΑΡΕΑ.
Στις 3 φτάσαμε στην προκυμαία Ε7 όπου συναντήσαμε και τους υπόλοιπους φίλους

της ΠΑΡΕΑΣ και μετά από κάποιες συνεννοήσεις με τους Άγγλους εθελοντές που εποπτεύουν τους χώρους φιλοξενίας, καταλήξαμε στην προκυμαία Ε2 που είναι μάλλον ο μαζικότερος χώρος φιλοξενίας στο λιμάνι. Οι Άγγλοι με κάποιους Σύρους που μετέφραζαν, έφτιαξαν δύο σειρές με αγόρια και κορίτσια για να γίνει πιο οργανωμένα η διανομή.
Αφού δώσαμε τα περισσότερα σακκίδια σε αυτό το σημείο, αποφασίσαμε να πάμε και στην Ε1 να δώσουμε τα υπόλοιπα. Πριν μπούμε στα αυτοκίνητα, μας πλησίασε η μικρή Συρίν, μας χάρισε τα πιο γλυκά της χαμόγελα, παίρνοντας γουστόζικες πόζες για φωτογραφία και τα κορίτσια μας δε ξεκολλούσαν από κοντά της.
Στην Ε1 η διανομή έγινε πάλι με δύο σειρές ώστε να πάρουν σακίδιο όλα τα παιδάκια. Στην τελευταία στάση μας πήραμε από 4-5 σακίδια η καθεμιά και πήγαμε ανάμεσα στις σκηνές και τα πιτσιρίκια έτρεχαν επάνω μας.

  Ξεκίνησα να γράψω αυτό το κείμενο σαν ένα ιστορικό οδοιπορικό ωστε να μείνει στη σελίδα μας ως αρχείο. Είναι όμως πραγματικά πολύ δύσκολο να σας μεταφέρω τα συναισθήματα που νιώσαμε και τις έντονες εναλλασσόμενες συγκινήσεις που ζήσαμε τις 2,5 ώρες που περάσαμε ανάμεσα στα μικρά και μεγάλα προσφυγόπουλα. Βλέποντας στα ταλαιπωρημένα μάτια τους την αγωνία αν θα προλάβουν να πάρουν ένα σακίδιο και αμέσως μετά την τεράστια χαρά μαζί με ευγνωμοσύνη να λάμπει στα προσωπάκια τους. Σε κάθε σακίδιο που έδινα σκεφτόμουν πόσο λίγο ήταν αυτό που τους προσφέραμε εμείς μπροστά στο χαμόγελο που μας ανταπέδιδαν.


  Το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτή τη μεγάλη δράση της ΠΑΡΕΑΣ τελικά με 130 σακκίδια σε σύνολο περίπου 1.200, δίνοντας χαρά σε ισάριθμα προσφυγόπουλα.

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πλούτωνα και τη Μαρία από την ΠΑΡΕΑ, που μας παρακίνησαν με την ιδέα τους και μας έκαναν να νιώσουμε κατευθείαν μέλη της... μεγάλης παρέας τους σαν να γνωριζόμασταν από παλιά.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς που μας βοήθησαν να συγκεντρώσουμε αυτό το μεγάλο αριθμό σακιδίων.
  Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από μένα για τη σημερινή συντροφιά στις δύο μαμάδες αλλά κυρίως στα 4 κορίτσια που επέλεξαν να περάσουν το Σάββατο τους σήμερα με μία σπουδαία εθελοντική δράση και μάλιστα δεν ξεκόλλαγαν...

Δεν σταματάμε όμως εδώ τις δράσεις αλληλεγγύης. Συνεχίζουμε με μαγείρεμα για συσσίτιο αστέγων...

Νατάσσα Χαμηλοθώρη
Πρόεδρος ΣΓΚ 1ου ΓΕΛ Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.