Τα τελευταια νεα

Συνάντηση με την ψυχολόγο


  Τα γεγονότα τρέχουν και μας προφταίνουν (τελικοί, σακίδια, μαθητικοί διαγωνισμοί) και δεν μπορέσαμε να σας ενημερώσουμε για τη συνάντηση γνωριμίας που οργάνωσε ο Σύλλογός μας για τα μέλη του με την ειδικό Ψυχοκοινωνικής Υγείας ψυχολόγο κ. Αλεξία Χριστοπούλου, η οποία έχει τοποθετηθεί για φέτος στο σχολείο μας και πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη. Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπεύθυνου του Συμβουλευτικού  Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Ραυτόπουλου.

  Οι γονείς που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από την κ. Χριστοπούλου τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το γραφείο της στο σχολείο, σε

ποιό στάδιο βρίσκεται η δουλειά της αυτή την περίοδο και πώς σχεδιάζει να προχωρήσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ενδιαφέροντα για όλους μας σημεία της συζήτησης ήταν:
  • Η τοποθέτηση της κ. Χριστοπούλου στο σχολείο λήγει στις 30 Ιουνίου. Στο γραφείο της βρίσκεται από το πρωί και μέχρι τις 16:00 (και μετά τη λήξη των μαθημάτων).
  • Δέχεται εκτός από τους μαθητές του σχολείου και γονείς, οι οποίοι αν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να τη βρουν, μπορούν μέσω της διεύθυνσης του σχολείου να αφήσουν τα στοιχεία τους, ώστε να επικοινωνήσει η ίδια για να οριστεί κάποια συνάντηση.
  • Θα βρίσκεται στο γραφείο της τις ώρες που αναφέρθηκαν παραπάνω μέχρι και τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από την παρουσία μαθητών στο σχολείο (που μπορεί να απουσιάζουν σε εκδρομές, κατά την περίοδο πριν και κατά τις εξετάσεις κλπ).
  • Για την πραγματοποίηση συνεδρίας με ανήλικο μαθητή, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση από τον γονέα ή κηδεμόνα του της αίτησης που έχει μοιραστεί, αλλά μπορείτε να βρείτε και στο σχολείο, αλλά και εδώ.
  • Επιθυμία είναι εκτός από τις ατομικές συναντήσεις να δημιουργηθούν και ομάδες για πραγματοποίηση ομαδικών συναντήσεων. Προτεραιότητα θα δοθεί στη Γ' τάξη και στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού.
  Σχεδιάζεται επίσης σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, η πραγματοποίηση μιας συνάντησης με τους γονείς (περί τις 10/4), κατά την οποία θα μπορούν να συζητηθούν θέματα που οι γονείς έχουν ήδη θέσει και τους απασχολούν. Ένα που έχει ήδη "κλείσει" είναι η βία (με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά). Για το σκοπό αυτό μπορείτε και μέσα από τη σελίδα μας να υποβάλετε τέτοια θέματα που σας απασχολούν, συμπληρώνοντας μέχρι 30 Μαρτίου τη φόρμα που θα βρείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα με τίτλο "Τα δικά σας θέματα" στο πάνω αριστερά μέρος της σελίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Χολαργού | Designed by Templateism | Copyright © 2019

Εικόνες θέματος από richcano. Από το Blogger.